-
IT café
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Én is fejhallgató (Headset) vásárlása előtt állok:
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék (PC, PS4) és filmnézés(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
max. 50(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Inkább vezeték nélküli(4) Circumaural vagy supraaural?
Kényelmes legyen(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos(6) Milyen hangzást vársz?
térhangzás jó lenne(7) Milyen csatlakozású legyen?
mindegy(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Notebook-on integrált, Asztalin Creative Xtreme Music (cserélni fogom hamarosan egy optikai kimenettel rendelkezőre) és PS4(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
LényegtelenTudom, hogy erre nagyon nehéz ajánlani bármit is, mert All in One kevés van.
Amit eddig nézegettem:
- Turtle Beach PX4 (vegyes visszajelzéseket olvastam)
- Astro A50 (brutál drága ezért rögtön el is felejtettem)
- Logitech G930 (külföldről rendelném, mert itthon iszonyatosan drága illetve félek, hogy nagyon kopik a párnája)
- Tritton (Wireless Stereo-t nézegettem, de nem győzött meg, térhangzásban a modelljeik azok vezetékesekKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz d1abLo #10132 üzenetére
35-40 ért Amerikából VÁM + Szállítással megvan a Logitech G930.
Olvastam pár fórumot és kivétel nélkül arra panaszkodtak, hogy halk a hangerő és nem lehet a PS4 menüből sem korrekt magasságra beállítani, így felejtős. PC-hez ezt választanámA Sigma nekem 2 szempontból nem tetszik
1. Keskenynek tűnik a füles és emiatt félek, hogy nyomná a fülemet. Pontos méretet nem találtam, így jelenleg ez eléggé szubjektív vélemény, ezzel tisztában vagyok. Kipróbálni nem volt lehetőségem
2. Maga a főkontroller nekem gigantikus. Tudom, hogy ez másodlagos, de egyszerűen ezzel a kolosszális mérettel nem tudtam megbarátkozni. Mint egy szappan
Mellette szól, hogy dicsérik a hangminőségét, mikrofonját és a kinézete visszafogottabb
-
mattheus
őstag
válasz sting2 #10137 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
Kíváncsi vagyok a további fejleményekre / tapasztalatokra."A fülem 2 óra múlva sem fájt, inkább csak sajgott egy kicsit, mint amikor új cipő van a lábunkon..." -> Sajnos ilyenkor a fül törik akkor be és nem a füles....mert a fülpárna keményebb és nem memóriahabos
Mennyire "gáz" a kontroller része? Nekem tényleg gigantikusnak tűnik......
PS4 esetében ráadásul távol is lesz tőlem, így nehézkes a finomhangolásapropó a térhangzás milyen ?
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Logitech G430-al van valakinek tapasztalata?
G230-ra is kiváncsi lennék, de ebben a topikban ez eretnek gondolat.... -
mattheus
őstag
Sziasztok!
A héten vásároltam két fejhallgatót (Logitech G930 és Turtle Beach PX4) döbbenetesen jó áron (eBAy).
Ha valakit érdekel szívesen megosztom majd a tapasztalatokat velük.Gondolkodtam logout cikken is, de ahhoz fel kell nagyon készülni
G930-at elsősorban PC-s környezetbe szánom, míg a PX4-et PS4 és PS3-ba.
Ami a rövid tesztek során feltűnt, hogy a Logitech-nek sokkal erőteljesebb hangja van, nemcsak hangerőt illetően, hanem a mélyeket illetően is. Turtle BEach ilyen szempontból a közép és magasban bővelkedik, de ez bőven lehet beállítás kérdése is (ezzel még nem nagyon foglalkoztam).
Viselet tekintetében (szubjektív kategória) a Logitech tűnik jobbnak , mert nagyobb a fülnek rendelkezésre álló hely, ugyanakkor érzetre meg egyébként is súlyosabb.
A többit hamarosan, ha van érdeklődő.....
-
mattheus
őstag
válasz Nojbee #10550 üzenetére
Szia!
Ebay-en érdemes sokszor megnézni a kínálatot, mert időnként meglepő áron tesznek fel egyes termékeket. Nem mondom, hogy mindennap, sőt azt sem, hogy hetente, de ha kitartó vagy és tudsz várni 1-2 hónapot, akkor össze fog jönni. Persze csak akkor ha nem ritkán keresett termékről van szó.
A liciteket tudom ajánlani még mellette, mert ott is néha megdöbbentő árakon megy el végül a termék....
A többit megírtam priviben -
mattheus
őstag
válasz mattheus #10547 üzenetére
Most hogy már mindegyiket volt alkalmam használni 8-10 órát, ezért írnék bővebben a megszerzett tapasztalatokról a Turtle Beach PX4-et és a Logitech G930-at illetően.
Hang:
A korábbi megállapítások, azaz, hogy hangban a mélyek erőteljesebbek a Logitechnél továbbra is megvan, ugyanakkor másik hangbeállítással a Turtle is erőteljesebben szól, de köszönőviszonyban sincs a Logitech-el.
Véleményem szerint a Turtle hangzása erős közepes, egyáltalán nem érzem kiemelkedőnek, igaz még nem járattam be rendesen (minimum 1 nap kellene), ezért ez még nem a végleges megállapításom.
A logitech így egyenlőre viszi a győzelmet ebben a kategóriában.
Komfort:
Turtle: könnyebb, fülemet nem teljesen öleli körbe, így rá tud feküdni úgy, hogy fél , egyóra után már fájjon egy kicsit. HA az elején erre odafigyelek (jól beállítom), akkor nincs gond ezzel.
Logitech: nehezebb, lapátfülemet teljesen be tudom alá csomagolni, így ezzel nincs probléma. 2-3 óra után mondjuk érzem , hogy jó levenni.....
Logitech-felé billen a mérleg
Vezeték nélküli kapcsolat:
5-6 méteren belül mindkettő tökéletesen üzemel, utána a Turtle kezd elgyengülni és egyre zajosabbá válik.
Logitech lazán bírja 10-12 méterig is.Logitech ismét kapott egy pontot
Kompatibilitás:
Turtle: PS4, PS3, mobil (HFP és A2DP), Xbox 360 és PC
Logitech: PCTurtle a nyerő
Eredmény eddig 3:1 a Logitech G930 javára.
Teszteket folytatom és egyre inkább gondolkozom egy rövid logout-os cikk megírásában, hiszen van egy Steelseries Icemat V2 fülesem is.Ha van valami kérdésetek szóljatok
[ Szerkesztve ]
-
mattheus
őstag
válasz blaca83 #10891 üzenetére
Mi a bajod az ebay-es verzióval?
Én is elgondolkoztam a fülpárna vásárláson, de csak azért, mert G930-am van és annál is típushiba a kopás, bár az enyém még tipp-topp állapotban van.
Itthon nem találtam hozzá párnát, ha meg volt is az is korábban ebay-es vásárlás volt az eladó részéről.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy van erre szakosodott bolt. -
mattheus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Eladó Magnat Monitor Supreme 2002 fekete
- Kis méretű akyga felsőtápos ATX gépház
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest