Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • #40935168

  törölt tag

  Sziasztok,

  van egy kisebb nyűgöm: szeretnék 4 kisebb szobát ugyanazzal a hanganyaggal megtölteni, szobánként 1 pár sztereó hangfallal. Egyetlen kritérium, hogy a 4 helyiség hangerejét külön-külön is szabályozni lehessen.

  A forrás egy PC, alaplapi optikai kimenettel.

  Eddig kb. így agyaltam:

  1. házimozi erősítő line-out -> veszteségmentes (vmi jobbféle aktív) splitter 4-re -> 4 sztereó integrált erősítő a 4 hangfalpárnak és hangerőszabályzás megy szobánként az erősítőkről.

  2. házimozi erősítő pre-out -> 4 sztereó végfok a 4 hangfalpárnak. A hangerőszabályzás itt is megoldott, de mind a négy egyszerre szabályozódik, ami nem lenne jó.

  3. házimozi erősítő tulajdonképpen minek, egy DAC elég lenne, optikai bemenettel és RCA kimenettel -> splitter -> 4 integrált erősítő

  4. tulajdonképpen nem is fontos az optikai bemenet, egy USB-s DAC is tök jó megoldás, két RCA line szintű kimenettel -> splitter -> 4 integrált szimpla sztereo erősítő

  3-as és 4-es pont között billegek, nagyjából a DAC-on, hogy USB-set vegyek, vagy SPDIF optikai kábelt fogadót. Illetve - remélem - maga a koncepció jó, ha külön hangerőszabályzást szeretnék a 4 helyiségbe. Sima egyszerű sztereo erősítőkkel szeretném megoldani, egyik helyre kicsit erősebbet, másikra kicsit gyengébbet, stb.

  Nagyjából 3-4 pontok járhatóak lennének ?

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés