Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz gyeniko #21781 üzenetére

    Az emberek többsége egyszerűen hihetetlenül primitív, légből kapott legendák alapján vesz TV-t.
    Tehát az ismerőseim 99%-a, akik azért technikailag nem analfabéták, úgy állnak ma a tv vásárláshoz, hogy csak LED, mert annak az igazi a képe, plazma egyáltalán nem, mert olyan sokat fogyaszt, amit egy átlagember nem tud megfizetni. (ráadásul szerintük a képe sem az igazi, homályos, fakó, életlen és élettelen)

    Az olyanokba már bele sem tudok kötni, aki azzal indít, hogy neki csak Sharp kell, mert a Sharp az élvonal a LED-ben. Ha erre azt mondom, hogy sajnos mára kínai, akkor megmagyarázza azzal, hogy ma már minden kínai, ne legyek már ennyire naiv.
    Aztán ezek a szakik elmennek és vesznek a tescoban egy akciós JVC 42"-es LED_et, 70 ezerért. És ámulnak-bámulnak a képén.
    Én meg ilyenkor azt kívánom, bárcsak egyszer az életben én is így tudnék rendezni bármit, hogy megelégszem a legolcsóbbal, meg az -amire nekem kell, arra ez is jó hozzáállással...

    Ja, és a legfontosabb kritériumokat ki is hagytam: csak fullHD kell neki.
    Azt sem tudja, mi az, de csak a FHD kell neki, viszont 50"-es TV-t (amin esetleg már különbséget is látna a két felbontás között) meg nem akar, mert az már túl nagy, 5méterről nézi a tv-t, 32, vagy max. 37"-es elég neki, de sima 2D TV sem kell, ami nem SMART-os és 3D-s, mert most már csak azok mennek.

    Na, ezek alapján vesz tv-t az átlag magyar, az, aki még egyetlen DVD filmet sem vett meg életében, még csúcsidőben sem, most meg pláne azt sem tudja, mi az BD, vagy HD MKV. És egész egyszerűen... ha kapacitása és tehetsége lenne is hozzá, akkor is csak az 1.3 GB_s verziókat kölcsönzi ki. Nem azért, mert romlik az aránya, vagy, mert lassú a nete és nem bírja kivárni, míg megjön a film, hanem, mert "neki az is jó". Ja, és mert FHD tv-je van, azon még az 1.3 GB_s avi is úgy néz ki, mint más régi tv-jén a fullos HD film.
    A 3D pedig még a SMART funkcióktól is fontosabb kitétel, mintha az ilyen TV vásárló nem lenne tökéletesen tisztában a saját tv-zési szokásaival és igényeivel. Hogy van-e 3D film, vagy mind fogja lejátszani, vagy lesz-e rá igénye, az már nem érdekli, csak 3D legyen, mert akkor a kollégáknak mit fog mondani másnap, milyen tv-t vett...

    Én persze sznob vagyok, mert 2009 óta, mikor megvettem az első HD tv-m és két nap alatt rájöttem, hogy a DVD képe zavaróan pixeles rajta, megvettem hozzá egy WD TV lejátszót és azóta kb. 95%-ban csak HD filmet nézek.

Új hozzászólás Aktív témák