-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feck
tag
Sziasztok!
Új PC-s hangfal/studio monitor vásárlásán gondolkodom. Elektronikus zeneszerkesztéssel foglalkozom, így szeretnék egy lehallgató eszközt (a fülesemen kívül). Komoly korlátot szab, hogy panellakásban lakom, így a megfelelő jelölt kiválasztásánál ez bizony szerepet fog játszani, mert nem kívánom a szomszédokra bontani a falakat Vagy valami hangszigetelő megoldás, ez egyelőre a jövő zenéje... Így fontos, hogy relatíve alacsony hangerőn is szóljon "valahogy" -> Úgy sejtem akkor inkább egy világosabb hangkarakterű versenyzőt kellene kinézzek? Gyors és feszes mélyekkel? De javítsatok ki, ha tévedek.
A családi házban van egy régi Mackie MR5 (ritkán jutok haza, arra is gondoltam, hogy lehozom, és megoldva minden, de jó otthon is egy lehallgató "bázis"). Annak szeretem a színes hangképét, de ide nyilván felesleges volna egy hasonló kaliberű Mackie MR5 MK3, vagy pl. egy KRK Rokit 6 G3 beszerzése... Ezek egyébként a tető, amelyek közt mazsoláztam, tehát árban semmiképp sem mennék 80-100k fölé.Én ezeket néztem ki első körben:
- Tascam VL-S3BT
- Fluid Audio F4Ami rendelkezésemre áll DAC, az egy Audio-GD R2R 11, így RCA-val lenne megoldva a csatlakoztatás.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, köszönöm, hogy elolvastátok
[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
válasz lezso6 #44976 üzenetére
Köszönöm az instrukciókat (AMDFan-nak is)
Ezt nagyon jó volt olvasni, így kicsit más megvilágításba helyeződtek a dolgok. A szomszédságot zavaró tényezőket illetően is. Még ami aggaszt, hogy körülbelül fél méterre van tőlem a radiátorcső. Ez viheti majd fel, ill. lefelé a hangokat?
Megfogadtam a tanácsot, így a "8-as rendszerek közt kezdtem el aktívan nézelődni, ezzel együtt rendesen kibővítettem a rászánt keretemet
Mackie MR8 MK3
Mackie MR824
KRK Rokit 8 G3Azért szűkítettem le két gyártóra, mert a leírtak alapján ezek még az inkább szórakoztató, zeneibb jellegű studio monitorok ebben az árkategóriában, pláne a Mackie. Nyilván meg kellene hallgatni őket. Annyiból húzok a KRK felé, hogy talán kevésbé súlyosak a mélyei (és tudtommal a mély hangok a leginkább zavaróak a környezetnek, ráadásul halkan hallgatva tisztább lehet a kép egy olyan rendszeren, ahol gyorsak és feszesek a mélyek. De javítsatok ki, ha ez a fejtegetés butaság, nem volt dolgom sok ilyen eszközzel).
Még egy kérdés motoszkál bennem. Én az összekapcsolást kizárólag RCA kábellel tudom megoldani. Származhat ebből bármi hátrányom, hogy nem a TRS (balanced), ill. XLR (balanced) játszik?
[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
Átköltözhetek a kisebb szobámba, ott nincs falszomszéd, távolabb is van a cső. Viszont a fenti és lenti szomszédokat nem lakoltathatom ki... Vagy... eladom a lakást a francba, és kiköltözöm egy Szeged környéki tanyára Vaaagy vigasztalódom egy új fejhallgatóval, amit még korábban beszéltünk egy másik fórumon. Kattognak a fogaskerekek rendesen, hogy mitévő legyek...
Igen, és imádom is az R2R 11-et! A Mackie színezett mélyei talán már negatívan befolyásolná az összképet, de ezek a megállapítások főleg az MR5-re igazak nagyon, a nagyobb tesókat hangolhatták másképp.
[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
(#45012) ricsard88: Nekem is asztali gépem van.
Ó, néztem már ezt a Focal Alpha 65-öt , de... ez már az a kategória, ami az előbb említett probléma végett felesleges beruházás volna (bár igaz lehet ez bármelyikre ilyen alapon). Akárhogy is, essen majd a választásom bármire, olyan lesz, mintha behúzott kézifékkel akarnám megváltani a világot...(#45013) Bodz: Tényleg megfontolandó! Akkor már csak a pénztárca szabhatna határt.
Minél többet olvasok a témáról, annál jobban megy el a kedvem az egésztől. Ezek az ormótlan paneldobozok nem elég, hogy napjaink egyik legjobb "hangrendszere", ráadásul még "csöves erősítő" is hajtja őket!A Mackie nálam lassan teljesen kiszáll a játékból. Yamaha HS 7-8 RCA híján kiesett. A KRK R6 G3-at is nézegetem, de túl sok pozitívat nem olvastam róla, és a kiemelt magas sem az én asztalom.
Bármennyire is fáj, talán jobb, ha egy időre elengedem a témát, oly sok kompromisszummal járna mindez. -
Feck
tag
Anno az M-Audio egyik terméke akkora csalódás volt élőben hallgatva, hogy soha többé nem néztem a márka felé ettől persze még lehet jó ez a konstrukció. Ránézek mindenesetre, és köszönöm a hozzászólást
Tudom, és elsősorban az R2R-11 fejeshez lett vásárolva (AKG K712, és esetleges későbbi melegebb hangú füleshez). Tudom, hogy normális monitorozáshoz kellene egy ennél is komolyabb DAC, de most abból szeretnék főzni, amim van. És ahogy jelenleg a helyzetem fest... ebből egy újabb fejes lesz. -
Feck
tag
válasz lezso6 #45024 üzenetére
Ez az átalakító nem csap zajt?
Én jelenleg azon is gondolkodom, hogy érdemes-e zenével foglalkoznom hosszútávon... Mert időm aztán engedi.
Úgyis decemberre lenne esedékes az esetleges studio monitor. Szívem szerint elengedném az egészet, de nem tudom. Főleg, mert írtok folyamatosan[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
(#45026) lezso6: Jogos! Visszaolvasva jó nagy marhaságot írtam, kicsit sok volt már az "üdítő"...
(#45027) AMDFan: Ó, látom mindent meglehet oldani, és ez nem is pénz érte
(#45029) Bodz: A listára tettem a Presonus-t is
Valamikor teszek egy meghallgatózós körutat, ezekből talán sikerül már választani (az ár növekvése szerint):
- M-Audio BX8 D3
- Prodipe Pro 8 V3
- JBL LSR308
- KRK Rokit 8 G3
- Presonus Eris E8A Focal Alpha 80 pl. már egy más szint, lehet csak a szívem fájdítanám, ha belehallgatnék. Ez a 100-150k ársáv az, aminél megállnék most.
-
Feck
tag
Sziasztok!
Nincs több ötletem, hátha Ti tudtok benne segíteni.
A Mackie MR5-öt neo d+ classA RCA kábellel kötöttem az R2R-11 DAC-ra, onnan USB 2.0 Suprán keresztül csatlakozik az alaplapba (már minden portot próbáltam).
Alces6 hálózati elosztóba dugva minden rendeltetésszerűen.
És a gond, amint betölt a win: "serceg/cicereg" a hangfal. Halkan, de kiborítóan idegesítően, ütemtelenül. Másik konnektornál ugyanez a probléma áll fenn. Csak akkor marad abba, ha az USB összeköttetést megszakítom. Ha csak lekapcsolom a DAC-ot, de a falak ON, akkor is csinálja a zajt.Bármi ötlet? (az ablakon való kihajításon kívül persze...)
[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
válasz lezso6 #48346 üzenetére
Köszönöm a választ!
Megpróbáltam egyelőre a régi E-MU 0404-et az XLR kábellel, de sajnos a Win10 torkán már nem tudom lenyomni az utolsó béta drivert, amit kiadtak hozzá... fagy a rendszer, meg sem szólal. Annyira nem is bánom, mert jó lenne 1 rendszeren és 1 gombnyomással megoldani a fülest + hangfalat, ez a zaj sajnos megtréfált. 1-2 évig pedig biztosan nem ruházom még be "normális" studio monitorra + XLR támogatott DAC-ra, más a prioritás most, így ez a lehetőség kiesik.
Próbálok csemegézni a lehetőségek közül majd, amiket leírtál
[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
Első körben ki is néztem egy ilyet, talán megoldás lehet a problémára: [link]
-
Feck
tag
válasz SunMount3r #48358 üzenetére
Igen, én kérek elnézést. Van 1,5K-ért is... gondolom minőségi darabok lehetnek
-
Feck
tag
Köszönöm a véleményeket és a segítséget. Kipróbálom az Oehlbach Pure Clock-ot, hátha.
-
Feck
tag
Jó reggelt!
Mackie MR5 hangszórópáromhoz szeretnék egy külső hangkártyát: hogy ne kelljen a fejhallgatós rendszeremet széthúzogatni folyamatosan, ha váltok hangfal/füles közt...
Amivel rendelkezzen:
RCA, valamint optikai kábeles összekötési lehetőség.
NEO d+ RCA Class A kábellel lesz megoldva, ahogy eddig. Hangkártyáról PC-be USB helyett optika pedig abban az esetben, ha itt is előjönne a magasnyomóból áradó "cicergés".Rászánt keret 30.000 Ft (nagyon maximum 35k).
Remélem, hogy tudtok segíteni, köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
Üdv!
Bár évekkel ezelőtt elvetettem a stúdió monitor upgrade ötletét, most a semmiből egy régi ismerős belengette, hogy vinné a régi Mackie MR5 párt. Nézzünk hát szét... Régen a Focal Alpha 65 nagyon érett, azóta már megjelent Evo is belőle. El is kezdtem a DSAUDIO-n összehasonlító videókat nézni, és nem éreztem azt, hogy az Evo esetében indokolt lenne a ~2x felár az Adam T7V-vel szemben (Persze tudom, ezt élőben kell hallani). Ami még számításba jött, az a Yamaha HS7 és a KRK Rokit 7G4.
Sajnos a panellakás bekorlátoz (csak semmi döngetés), ezért nem látom indokoltnak elkölteni ennyi pénzt, s nyilvánvalóan a DAC-ot is fejlesztenem kellene. Képeken látható, hogy nem épp ideális az elrendezés akusztikai szempontból (bal oldalt szinte rögtön van egy sarok). Ó, és nincs már meg az a kábelrengeteg
Jó kiindulási alap lehet becélozni az Adam T7V-t? Mellette a KRK és Yamahát hallgatnám meg. Esetleg valami még abban az árkategóriában?
DAC pedig egyelőre maradna (maradhat? vagy nagyon váltani kellene?), valamint az RCA-s összekötés. DAC: Audio-GD R2R-11 - ez egy kissé melegebb hangkarakter, enyhén megtolva a mélyeket, ill. az esetleges szúrós magasakon is finomít. Bodz sokat tudna mesélni róla
Felhasználás: 50-50% a zeneszerkesztés és a zenehallgatás/film. Zenék terén jellemzően az elektronikus vonal játszik, és az enyhe V-karakter híve vagyok. Mert azért... ne legyen már Mariana-árok a közepek helyén[ Szerkesztve ]
-
Feck
tag
Üdv Srácok!
Hitspace egyeztetés/szűkítés után két lehetséges versenyző van porondon:
- Focal Alpha Evo 65
- Kali IN-8 v2Audient iD14 mkII volt hozzá az ajánlás, viszont számomra sokkal jobban megérné mondjuk egy Topping E50 kb. ugyanabban az árban, mivel nincs szükségem füles kimenetre. És itt jön a csavar. Beújítottam egy fullos TMP ANT (DAC+AMP+külső táp) rendszert (prioritás ezen ugye a fejhallgatózás), és az passzív monitorokkal mutatná meg igazán az erősítőben rejlő tudását - aktívakkal macerás is volna összekötni.
Felmerül a kérdés, hogy elhagyjam-e az aktív vonalat? Lehet-e abban az árfekvésben ugyanolyan tudású passzív studio monitort kapni, mint a fent felsorolt 2 aktív monitor? Vagy egyszerűn egy külön rendszerről hajtsam majd őket...
-
Feck
tag
válasz lezso6 #65603 üzenetére
Akkor nem olyan biztos, hogy nekem ilyen téren a passzív irányba kellene elmennem...
Ezt a Kali IN-8 v2-t egekig magasztalják ott a srácok, Focal-nak szerintük van egy szúrós tüskéje a magas tartományban, ami megöli az egyébként nagyszerű élményt, amit nyújtana... majd meghallgatom őket nyilván.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest