- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
- Synology NAS
- Starlink
- Proxmox VE
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
2.1-es rendszer szeretnék venni, de eléggé döntésképtelen vagyok.
Olvasgattam teszteket, de ahány hely annyi féle javaslat volt.
A keret kb. 16.000FtMost ezekkel szemezek:
Philips SPA5300
Logitech Z523
Trust Tytan 2.1Szerintetek melyik a jobb? Vagy hátha tudtok jobbat ezeknél..
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
PC hangfal vásárlással kapcsolatban szeretnék tippeket kérni. A jelenlegi Genius SP-HF1255B-om, amit eddig nagyon szerettem, sajnos elkezdett haldokolni...
Hangkártyám, egyenlőre: Realtek ALC1220-VB (ha nem elég jó, javaslatokat elfogadok)
Budget kb. ~80-100k HUF
A helység mérete olyan 10m3, és max 2.5m-re lennék a hangfalaktól, amik az íróasztalon lesznek, a monitort közrefogva.Eddig ezeket nézegettem:
Edifier R1280T 2.0
Edifier R1700BT 2.0 (Bluetooth-ra nincs szükségem)Nem igazán sikerült döntenem 2.0 vagy 2.1 mellett (egy nem túl nagy mélynyomó elfér hely-ügyileg), illetve, hogy ennyiért már összerakjak-e vmi Passive+DAC setupot inkább.
Segítséget előre is köszönöm.
-
-
rAY.BAN
tag
válasz keménygödör #51639 üzenetére
Van esetleg konkrét javaslat, hogy ez hogy nézne ki pontosan?
-
rAY.BAN
tag
válasz keménygödör #51643 üzenetére
Ezek a külső "hangkártyák" mennyivel jobbak mint egy hasonló árú belső Sound Blaster pl.?
Illetve ezeknél lenne lehetőség később egy Sub-ot hozzáadni a rendszerhez vagy akkor vmit le kell majd cserélni?[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
válasz keménygödör #51648 üzenetére
Szal akkor ha M-Audio BX5 D3-ot veszek most, később powered studio Sub kell majd hozzá, ami kb 100-150k HUF minimum? Mennyit add hozzá itt a Sub?
Edifier S350DB 2.1
[link] 120k HUF "csak"[ Szerkesztve ]
-
-
rAY.BAN
tag
Egyébként vegyes felhasználásra (film, játék, YouTube, stb) biztos jó lesz a stúdió monitor? Nem lesz túl "flat"?
Egyenlőre így nézne ki a dolog:
- Mackie Onyx Artist 1.2 - 32k HUF
- 2x ESI aktiv 05 37k HUF/db
- 2x Bespeco HDSM TRS - XLR - 4k HUF/dbA Focusrite Scarlett Solo 3rd akkor most jó vagy nem? TechN7ne szerint nagyon nem, és 8k HUF-al drágább is.
Prodipe Pro 5 V3 - 40K HUF/db nem lenne egy jobb választás így, hogy csak plusz 3k HUF darabonként? -
rAY.BAN
tag
Egyébként 40k HUF/db áron nincsenek jó hangfalak amik nem Studio monitorok, hanem "normálok"?
Szinte minden guide-nál, összehasonlító oldalon az van írva, hogy a studio monitor az olyanoknak kell, akik zenét készítenek és hallgatnak vissza. Náluk fontos, hogy minnél pontosabban kapják vissza a zenét.Nálam a zene az egy felhasználási típus a sok közül és zenét készíteni vagy keverni nem fogok... ezért nem vagyok feltétlen meggyőze, hogy nekem ez kell pontosan.
-
rAY.BAN
tag
Én ennek konkrétan a szöges ellentétét értelmeztem abból amit Bodz kolléga írt.
Az "s1220" nem tudom mi lenne így márkanév nélkül.Az audio interface-el vagyok gondba főleg, mert mindenki mást mond... így nem tudom kinek higgyek.
- Tascam US 2X2 - 42k HUF
- Audient iD4 - 43k HUF
- Mackie Onyx Artist 1.2 - 32k HUF
- Presonus AudioBox iOne - 33k HUF
- Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen - 39k HUF -
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
megjöttek a jóságok :)
Ez lett a vége:
- 2x ESI aktiv 05
- Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen
- 2x Bespeco HDSM100 TRS - XLR
Milyen alapvető dolgok vannak amiket meg csináljak? A hangfalak hátulján a dial-t középre raktam, ahogy a manual-ban írták, illetve 16bit-ről átraktam 24-re az interface-t.Egyébként mély több van mint a Genius-al, azt rögtön észrevettem, de a többi részét még szokni kell, mert a magas-közép egyenlőre nem olyan egetrengető; bár lehet a Spotify EQ-mat kell csesztetni egy kicsit.
Ezt használom már egy pár éve Rock/Metal-hoz:
-
rAY.BAN
tag
Nyitott vagyok a javaslatokra , mert azért vmi kelleni fog sztem. Most kikapcsoltam teljesen, de így elég "doboz" hangja van még. Gondolom 1-2 hét bejáratás után ez némileg változni fog, de nem radikálisan.
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy a jelenlegi setupomhoz ha hozzáadnék egy Sub-ot, annak mennyi hozatéka lenne? Társasházról van szó, tehát csak módjával használnám.
Jelenlegi:
- 2x ESI aktiv 05
- Focusrite Scarlett Solo 3rd GenAz ESI aktiv 10s 95k HUF körül van ahogy néztem. Mennyire lenne egetrengető - pun intended - a különbség; megérné ezt a nem kevés pénzt?
Előre is köszi.
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
ESI aktiv 05 monitorokhoz tudnátok ajánlani Subot? ESI aktiv 10s-et néztem, de vegyesek voltak az értékelések róla. Illetve 10" lehet nagy lenne nekem a 30m2-es társasházba, bár nem szoktam üvöltetni a zenét.
Köszi -
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
vásároltam nemrég egy LG C2 TV-t mint PC monitor, viszont szeretném használni a TV beépített alkalmazásait (Netflix, Youtube, Plex) ehhez szeretném valahogy felhasználni a jelenlegi hangrendszeremet, de akadályokba ütköztem.Ez a setup-om:
- Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen -> TRS-XLR -> 2x ESI aktiv 05 Studio Monitor
- NVIDIA GTX 1080 TiEgyenlőre én magamtól ezekre juttottam:
Opció #1 (nem működött): TV -> HDMI ARC -> PC -> Audio interface -> Hangfal
Opció #2 (Digital Outputnál a hangerőt csak a Hangfalakon lehetne állítani, ez kizárja ezt az opciót): PC -> TV mint HDMI kimenet -> TV -> Digital/RCA átalakító -> Hangfal
Opció #3 (ár/érték arányba talán ez lenne a legjobb): PC -> TV mint HDMI kimenet -> TV -> [valami] -> Hangfal
Opció #4 (jobb megoldás híján ez marad csak): PC -> TV mint HDMI kimenet -> TV -> Új Hangfal (3.5mm Jack/Bluetooth)A kérdésem az lenne, hogy volna más opció amiről én nemtudok, vagy esetleg egy pénztárcabarát megoldás?
-
rAY.BAN
tag
válasz lezso6 #59122 üzenetére
Az ARC extractorossal is elvileg ugyan az lenne a gond mint a Digital Out-al, ott sincs hangerő szabályzás.
Viszont, ez nem működhet? 3.5mm TRS to Dual 6.35mm TS
https://www.amazon.com/Cable-Matters-3-5mm-6-35mm-Breakout/dp/B07PJTP7DRTV-n van 3.5mm-ös Jack, a hangfalakon meg van 6.35mm-es TRS csatlakozó:
input connections: XLR / TS1/4" combo connector, balanced / unbalanced input[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
válasz lezso6 #59124 üzenetére
Van rajta 3.5mm Jack, igen.
Az extractoros hogy nézne ki? Kb így?
PC -> TV mint HDMI kimenet -> TV -> HDMI ARC extractor -> optikai kábel -> optikai bemenetes DAC -> RSA-6.35mm kábel > HangfalA 3.5mm-es Jack megoldás egyszerűbbnek tűnik, minőségileg meg egy próbát megér sztem.
[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a jelenlegi hangrendszerem fejlesztésében.
Jelenlegi felállás:2x ESI aktiv 05 Studio Monitor
|
| 3,5 Jack
|
LG C2 TV
|
| HDMI
|
PC
A TV-t használom monitornak és így tudtam megoldani, hogy ha Plex-ek nézek pl. vagy zenét hallgatok, akkor ugyan azokon a hangfalakon szóljon a cucc.
Az első ötletem az volt, hogy hozzáraknék egy mélynyomót, pl. ESI aktiv 10s; ez most 92k HUF-ért van alza-nál. A kérdésem az lenne, megér-e ennyit egy mélynyomó? Mennyivel lesz jobb úgy bármi, ha egyáltalán? Vagy esetleg ezt az összeget fordítsam egy másik rendszer felé? 300k HUF-nál többet nem igazán tudnék erre fordítani.
Esetleg 2x Sony SS-CS5 + egy erősítő?
Az állom az egy Surround 5.1 rendszer lenne, de a hátsóknak csak áramot tudnék vinni, az audio kábelt sehogy sem tudnám megoldani szépen, szal vezeték nélkülinek kéne lenniük... ami 300k alatt sztem egy álom marad.
[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
Nálam ez a része nem teljesen érthető még, hogy ha tudott, hogy ennek a TV-nek az Optikai kimenete nem elég jó, akkor miért költenék abba az irányba?
Miért ne vegyek inkább egy AMP-et + új hangfalakat? Főleg, hogy az HDMI eARC elvileg jobb mint az Optikai kimenet, legalábbis ahogy én eddig olvastam.A keretem 300.000 HUF, ezt írtam korábban is, de lehet beleolvadt a többibe.
-
rAY.BAN
tag
válasz Lajmund #65239 üzenetére
SMSL SU-1 + ESI aktiv 10s = ~140k HUF
Sony SS-CS5 (vagy vmi jobb) + HDMI eARC AMP = 60k + AMP ára (80k?) -- 140k HUF(Rosszul látom egyébként, hogy a SMSL SU-1-hoz nincs távirányító? Így source-ot csak kézzel lehet váltani a gombbal az elején.)
Nálam most azért van itt dilemma, mert a te elmondásod szerint se elég jó az LG C2 Optikai kimenete, de akkor miért erőltetném azt? Nem lenne jobb egy HDMI eARC AMP? Egyébként a PC-t abba is direktbe be lehetne kötni elvileg, vagy rosszul gondolom?
Illetve ugyan annyi pénzért a második opcióval nem-e érnék el jobb eredményt? Főleg ha eladnám a mondani ESi hangszóróimat és abból lehetne valami Sub?
-
rAY.BAN
tag
Pedig de:
annyi a szépség hibája hogy néha egy pillanatra elmegy a hang mintha megnomynád a mute gombot. De valamikor egyszer se csinálja valamikor meg egy ora alatt kètszer
Próbáltam utánaolvasni énis, és igen, többen is írták, hogy gondjuk van az Optikai kimenettel. A Topping DX3pro-t konkrétan írták is többen, hogy azzal folyamatosan szakadozik nekik.
Ezért kérdezem folyamatosan mindegyik postomban a HDMI eARC-ot[ Szerkesztve ]
-
rAY.BAN
tag
Feltételezzük, hogy megvan a Topping E30 II Lite; mi lenne a következő upgrade?
Ha jól sejtem itt a Sub-on kívül nincs más, se Center-el, se Surround-al se tudnám ezt így bővíteni ha jól gondolom, mert ahhoz kéne egy AVR.
Az a Sony hangfal csak egy példa volt; én konkrétan most Klipsch R-51M-et nézegetek, ami 100k HUF lenne párja, szal még ha 160k az AMP/AVR, akkor is belefér a keretembe. Ez még Sub nélkül (ami kb 140k) is lehet már jobb lenne, mint a mostanim Sub-al.
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
van ezekből esetleg tapasztalata valakinek?
- Dali OBERON 1 - 160.000 HUF
- Elac Debut 2.0 B5.2 - 100.000 HUF
- Elac Debut 2.0 DB6.2 - 120.000 HUF
- Elac Debut Reference DBR62 - 172.000 HUF
- Elac Uni-Fi Reference UBR62 - 250.000 HUF
- Elac Unifi 2.0 - 236.000 HUF
- Indiana Line DJ 308 - 140.000 HUF
- Indiana Line DJ 310 - 180.000 HUF
- Jamo S 803 - 135.000 HUF
- Kali Audio LP-6-V2 - 160.000 HUF
- KEF Q150 - 150.000 HUF
- KEF Q350 - 133.000 HUF
- Monitor Audio Bronze 50 6G - 140.000 HUF
- Monitor Audio Bronze 100 6G - 175.000 HUF
- Polk Monitor XT20 - 90.000 HUF
- Q Acoustics 3030i - 150.000 HUF
- Wharfedale Diamond 12.2 - 135.000 HUFÁr-érték arányba melyek lehetnek jók?
Amp terv szerint ezek közül lenne valamelyik: WiiM Amp / SMSL AO300
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest