-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsyGaBiKa
csendes tag
válasz alphamooncam #43207 üzenetére
"100k-ig szerintem nincs jobb a 305-nél, de ez csak egy vélemény..."
IK Multimedia ILoud Micro Monitor? -
CsyGaBiKa
csendes tag
Hangfalak esetében a legfontosabb számomra a hang, ha valaki találkozott már ezzel a termékkel (ILoud Micro Monitor), talán segíthetne eligazodni, mert a LSR305 ellenében néhány esetben jobb alternatíva.
- hordozhatóság
- elhelyezés
- valószínűleg kevesebbet fogyaszt, de ez csak feltételezéskontra maximális hangerő a 305 nél nagyobb, de az 50 RMS is elég nekem.
Külcsíny nekem is jobban tetszik a 305, kifejezetten fehérbe, bár szerintem lehetne kisebb, könnyebb, és ha lehet hinni ennek a videónak, talán meg is lehetne oldani. Az ár esetében is jobb a JBL.
[link]Nekem a videó alapján kicsit részletesebbnek hat a JBL LSR 305, de nagyon hasonló.
-
CsyGaBiKa
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem. Vettem egy stúdió monitort BX5 D3. Viszont nem vagyok megelégedve, az alapzúgásával, nekem elfogadhatatlanul hangos (a zúgás már akkor jelentkezik ha csak a tápkábele csatlakozik hozzá, semmilyen más vezeték nincs hozzá dugva). Kérdésem a következő ez ilyen? Mert ha igen még a Creative T10-esem is megfelelőbb számomra, de ha kaphatok ajánlást egy decensebb hangfalpárra, ami "hangtalan" , és ezt tessék jól érteni..., és nem is kell nagy hangerővel rendelkeznie, csak szép kiegyenlített hangja legyen.
Másik kérdésem: A ground loop jelenséget kizárhatom, abból a szempontból, hogy a vizsgálat érdekében leválasztottam a földelésről a tápkábelt és még így is ugyanaz volt az eredmény? -
CsyGaBiKa
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Esetleg valami ajánlást kaphatok más hangfalpárra, ami nem rendelkezik abszolút alapzajjal, mert úgy látom a stúdió monitorokat ki kell zárnom ebből a szempontból.Tehét hangerő nem számít, csak legyen szép egyenletes hangszíne. Creative Inspire T10-esem meg van még csak problémás összekötni az mtrack 2x2m.el, de csak megoldható valahogy. Kicsit off , de ott meg a fejhallgató kimenete picit gyengébb minőségűre sikerült, de ezzel együtt is nagyon elégedett vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
CsyGaBiKa
csendes tag
válasz lezso6 #44791 üzenetére
1m-es háromszögben helyezkedek a hangfalakkal, hazaérek rögzítek egyet telóval, hova töktsem fel a videót?
De hangsúlyozom, hogy elvittem már más aljzatba dugtam be, messze mindentől. Ugyanaz a búgás, nekem ez sok. én egyébként is halkan szeretem hallgatni 1m-re a zenéket, kicsit szoktam "zenészkedni" is. Messze nincs vele gond, mert nagyobb hangerőn nyilván nem hallani az alapzajt, és nagyon szépen betölti a kb. 20 m2-es szobát. -
CsyGaBiKa
csendes tag
Igen ki kell egészítenem, mindazzal a dolgot, hogy pont úgy volt elkészítve a felvétel, ahogy te mondod. Félállásba a hangerő szabályzó és semmi más csak a tápkábel volt bedugva. Itt megjegyezném, amit még nem mondtam el. A tápkábel az nem az eredetit használtam ki se csomagoltam, mert volt ilyen nekem is. De már próbáltam 3 félével, próbáljam meg azzal is amit hozzá kaptam? Csodálkoznék ha ettől megszűnne a probléma. De ha így lenne, az nagyon égő.
Egyébként én is trafózajnak hallom, mintha az aljáról jönne a hangfalnak.
[ Szerkesztve ]
-
CsyGaBiKa
csendes tag
válasz olymind1 #44809 üzenetére
Ha minimumon van a poti csak egy minimálisat lesz kisebb a búgás, de a jellege ugyanaz. Maximális hangerőn ott meg ráad még egy extra súgást a hangfal. Egyébként eléggé állandó, nagyon kis hangerőn hallgatok valamit, már akkor is zavaró, de közepes hangerőn már nem, magas hangerőn meg már észrevehetetlen. Mindenesetre ha nem csinálok semmit én inkább lekapcsolom hangfalakat, nem akarok agyi károsodást kapni a zúgástól, elég monoton...
lezso6 Hát ez a zippyshare hangerőt biztos lecsalt, ha minőséget nem is. Így sikerült. Telón visszahallgatva nem hallottam semmit. Élőbe sokkal kásásabb a zúgás, és hallani a tweetert is. Mivel a mikrofonokon csináltam egy előzajszűrést, hogy a mikrofon zúgása ne játsszon bele a felvételbe (csak is a hangfal zúgása hallatszon), ebből adódhat, hogy vesztek el részletek, és nem annyira patent a felvétel.
-
CsyGaBiKa
csendes tag
válasz lezso6 #44815 üzenetére
Samsung S5-ön, mindkét mikrofonjával próbáltam zúg, gyenge minőség, nem hallani semmit a búgásból. Panasonic HC-V380 annak meg kerreg a mikrofonja, ott se hallani ki a hangfal hibát. Van egy duál Behringer C-2 condenser mikrofon azt használtam a felvételhez, az m-track 2x2m hangkártyával Reaper progival, a már említett beállítással vettem fel azt. Akkor mondhatnál valami segítséget, hogy mit cseréljek merre, hova.
Nagyon hajlok rá, hogy visszaküldöm az m-audio újdonságaimat... De én a az m-trackel meg vagyok elégedve kezelhetőség, gyors kényelmes a használata, egyedül a fejhallgató kimenete, szokott produkálni cirregést, amikor a mikrofonokra ráadom a 48v-ot, és monitorozom a felvételt +ha cpu csúcsra jár, akkor még rátesz egy lapáttal. -
CsyGaBiKa
csendes tag
válasz lezso6 #44825 üzenetére
Nem telefonnal vettem fel. Elhangzik a hangfelvételen 5 cm-re. Döntöttem, visszaküldöm. Ha muszáj az m-trackel együtt (mivel együtt rendeltem), nekem nincs szükségem studio monitorra. [link] Valószínűleg nem hibás, ezek ilyenek. Ezért sem nekem való, én alacsony hangerőn hallgatom a dolgokat. Még mindig várok valami ajánlást olyan hangfalpárra, ami alap esetben nem zúg, búg, hisszeg stb, és a jobb minőségűek közé tartozik.
Ha nincs, ellenkező esetben igazából meg leszek elégedve a régi hangfalammal. -
CsyGaBiKa
csendes tag
Na nem eszik olyan forrón a kását. Aludtam rá egyet. Konzultálok a muziker-es srácokkal, hogy mit szólnak hozzá, és mit tudnának segíteni. Egyébként nekem M-track 2x2m-em van és eddig csak egy hibája van, amire lezso6 kolléga akart utalni, hogy ha usb-n jön a zaj, akkor jön. Mégpedig nálam akkor, amikor a processzorom a gépbe alap esetben energiatakarékos üzemmódba van, majd ha ráadom a a kakaót és közbe fejhallgató kimenetén monitorozok a 2 mikrofonnal akkor hallani egy elég erős cirippelést, de csak a fejhallgatóba. (Gondolom ez alaplap cpu konfigtól és órajel értékektől függ.) Valaki írta már nekem egy másik topikba, hogy ez gyenge pontja az m-tracknek. De nem győzöm hangsúlyozni több mint elégedett vagyok vele, ennek ellenére is, nagyon kényelmesen, gyorsan lehet vele dolgozni, mintha rám szabták volna,
Bodz köszönöm az ajánlást![ Szerkesztve ]
-
CsyGaBiKa
csendes tag
válasz RetroFighter #44874 üzenetére
Ha ott vennéd hozzá a kábelt is, én ezt vettem volna: https://www.muziker.hu/rockboard-flat-trs-cable-60-cm-black , bár én csináltam magamnak kábelt, ki mivel főz: https://www.youtube.com/watch?v=P_ruuNB1hO0
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest