- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Videó stream letöltése
- AI-buborékra figyelmeztet az Európai Központi Bank
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Hálózati / IP kamera
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
őstag
hali emberek most én is elgondolkodtam h venni kéne vmit nme bizti h lesz belőle most vmi csak mondjuk tavasszal. lényeg h szeretem úgy hallgatni a zenét h jetaudioval lekeverem 4.1-be(tom megerőszakolom a dolgot de nekem bejön ).
merthogy a front a hifire van kötve a rear meg egy förmedvény unitek sp-410d-s hangszóróra aminek eléggé doboz hangja van a műanyag szatellitek miatt(csakhátmindez sajnos pont frodítva van mert a hátam mögött van a hifi előttem meg az unitek ).
szóval vmi olyat keresnék ami szépen tisztán szól, van mély magas, lehetőleg annyira h a mostani szerepeket fel tudjam cserélni minőségromlás nélkül
árhatár az mondjuk 10k. első körben Logitech X-230-ra gondoltam vagy esetleg Z-3e-re. -
golyani
őstag
igaz 2.0 de felhozom mint esélyest 2.1-el szemben, tehát erről mi a vélemény:
Genius SP-HF 1250x
ez vagy Z-3 vagy X-230. -
golyani
őstag
válasz Chesterfield #892 üzenetére
logi X-230 12k körül.
-
golyani
őstag
Sziasztok
Ma elhalt Genius 5000-es 5.1-em, úgyhogy valamit vennem kell helyette (közelbe csapott egy villám, azóta recseg/hangerő nem működik, standby-ban is szól a mély, amit már régebben javítottam).
Amire használnám az nagyrészt, kb80-90%ban zene/youtube illetve sorozatok, ritkábban filmek és játék(BF1 néha). Zene főként rock/indie/alter meg egy kis átlag pop.
Integrált hangkártyát használok, de gondolkozom valami alapabb verzión pl Crative Audigy FX.
Fontos lenne, hogy csavaros, vagy csiptetős legyen a kábel rögzítés, mert ha a kábel elvezetést is nézem akkor 2+m távolságban lennének egymástól.
Méretben is van korlát, mert az egyik az ablakpárkányon lakik, a másik pedig egy fiókos szekrényen (saroknál van az asztalom, asztal egyik sarkán pedig a monitor). Így a max mélység 200mm-nél nem lehet nagyobb a párkány miatt. (habár ha a center eltűnik az asztal közepéről, odamehet a monitor és akkor az asztal sarkain lehetnek a sugárzók, kb 1,3m-re egymásól, nem tudom az mennyire ideális)
Bluetooth nem létszükséglet, optika is csak akkor, ha fejlesztek hangkártyát, vagy a jövőbeni TV mellé költöztetés miatt.Mit ajánlanátok? Keretösszeg 30-max50k, újat szeretnék, boltból.
Edifier R1280DB/T-t és Microlab Solo 6C-t nézegettem eddig, de a 6C nem nagyon kapható sehol, az 1280-ból meg akkor a jövőre gondolva inkább a DB lenne a nyerő. Vagy még a Thonet & Vander Kürbis.
5.1-nek örülnék a megszokás miatt, de ilyesmi áron nem sok minden kapható, amiért pénzt adnék. A nagyrészt zene miatt meg amúgy sem indokolt az 5.1 .Előre is köszi a segítséget!
-
golyani
őstag
válasz golyani #51737 üzenetére
Solo 6C-t kizártam a mérete miatt, a másik kettő kb azonos. R1280DB (35k emagnál) és Kürbis BT(42k körül) közül inkább melyiket? Kürbis felé húzok a nagyobb mélyközép miatt. [Ezen videó] szerint már ehhez is jár távirányító?
-
golyani
őstag
Na végül a Kürbis nyert.
A kis doksijában az van írva, hogy 3 perc után a BT párosításhoz ki-be kell kapcsolni, ellenben nekem sikerült 30perc után párosítani a telefont vele és a led folyamatosan villog (mondjuk arról nem szól az írás, hogy abbahagyja-e a villogást).
Nem tudom, hogy ez most feature vagy bug???
A hangja amúgy tetszik, a hangerő több mint elég. Szokatlan a mosott mély hiánya az 5.1 után. -
golyani
őstag
Mekkora szentségtörés az ha az RCA-kat fordítva kötöm be (T&V Kürbis)??
A tervező úgy gondolta, hogy az aktív oldal legyen a bal és a passzív a jobb (nyilván nincs ráírva... onnan jöttem rá, hogy a hangkártya beállítás/tesztelésnél R-nél a bal oldal szólalt meg), de nálam fordítva megoldható(jobb oldalon az aktív) jelenleg az elosztó elhelyezése miatt.[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
Nyilván a passzív oldalt polaritás helyesen kötöttem be.
Csak mivel a dobozokon nincs jelölve ki a bal és ki a jobb [link] (csak az a gyenge sejtés a csiptetők alatt, hogy L+,L-), nálam a jobb oldalon van az aktív fél. Ha színhelyesen kötöm jobbról szól a bal, mert a tervező úgy gondolta ezek szerint, hogy az aktív legyen a bal . A piros RCA-t a fehér aljzatba dugtam és fordítva, így rendben van. -
golyani
őstag
válasz golyani #51844 üzenetére
Fejlemény:
A Kürbishez kapott kábelben a probléma, ugyanis a piros/fehér színkód gyártás közben valahol megfordult . A hangkártyához kapott RCA-jack átalakítóval összedugva és multiméterrel kimérve bizonyosodtam meg róla.
Majd ha olyanom lesz szerzek egy RCA-RCA kábelt, egyelőre jó ez így is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest