-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila0
őstag
válasz tha_answer #39592 üzenetére
Van körülötte valami elektromos ketyere? Mert arra nagyon "allergiás!"
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz tha_answer #39594 üzenetére
Másképp kérdezem! Router vagy modem nincs a közelében?
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Vidd vissza! Sajnos nemigen tudsz vele mint csinálni. Sajnos én is ilyet fogtam ki belőle.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bobalazs
nagyúr
válasz tha_answer #39598 üzenetére
Ezek nem földelt dugósok? Ha igen, földelve van a konnektor?
-
Másik konnektor vagy abba fordítva bedugás volt? Jacket nem bedugva is zizeg? Más forrásról is zizeg?
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #49590 üzenetére
Azt, hogy a 2-es mindig jobb, mint az 1-es :)
-
Attila0
őstag
válasz tha_answer #49592 üzenetére
Nincsen sima 1250-es, csak 1250b van.
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #49594 üzenetére
Azok már a múlt emlékei
-
Attila0
őstag
válasz tha_answer #49594 üzenetére
Csak arra utaltam hogy ebből a típusból sosem létezett betűjel nélküli változat.
[ Szerkesztve ]
-
gabka86
csendes tag
válasz tha_answer #49590 üzenetére
Karira kaptam ezt a 1250b II-t. Én is kérdeztem de nincs infó még róla. Ami biztos, hogy ennek a hátulján nincs kapcsoló hanem a hangerő potija lett kapcsolós.
Nekem oly mindegy mert TV alatt van így minden esetbe fel kellene elni miatta, de majd a TV USB portja fogja a hálózatát kapcsolni így elhasználódni sem fog a poti. -
slett27
addikt
válasz tha_answer #49620 üzenetére
De valóban igen...átolvastam ismét. Csak ha nem hallja az ember a különbséget...
Amúgy akkor hogyan tudod meg hogy valójában hány W-os a hangfal vagy milyen hangos ? Én anno úgy gondoltam hogy minél nagyobb a doboz annál nagyobb hang tud kijönni belőle.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
keménygödör
tag
válasz tha_answer #49627 üzenetére
Dehogy (azért volt a ? utáni). Semmilyen microlabot (de edifiert sem) mernék "ajánlani" (azon túl, hogy konkrétan semmit sem).
-
Viktor77
titán
-
samu2062
aktív tag
válasz tha_answer #50300 üzenetére
Nekem van egy a munkahelyen, de nem sistereg. Egy telefon 1 amperos töltőfejével használom. Lap top-ról nem próbáltam.
-
hcol7
senior tag
válasz tha_answer #65394 üzenetére
azt pl egy kef r900 paros valami jofele A/B osztalyu erositovel : )
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65406 üzenetére
Nem igazán létezik ilyen, hiszen koncerten más a keverés. Az otthon hallgatható anyagok nagyon nagy részét teljesen átkeverik egy koncertéhez képest. Dinamikát szűkítenek.
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #65406 üzenetére
L-Acoustics
PA system grade cuccot be lehet tolni az asztal ala?
-
joe979
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65411 üzenetére
Hiába veszel akármilyen rendszert, ha nem az fog szólni rajta, mint ami egy koncerten Kiadnak néha koncert albumokat, de az nem pontosan ugyanaz, amit te a koncerten hallasz, hanem egy otthon, rosszabb rendszereken is hallgatható, módosított változata. A lábdob már kevésbé ütős és erős, mert kompresszálják....satöbbi.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65418 üzenetére
Élvezni lehet, de koncerthangulatot én még nem hallottam semmilyen rendszertől se Szerintem a kettő két különböző dolog, de ugye én se tudom pontosan, hogy mire gondolsz. Nálam a koncertezést nem tudja helyettesíteni vagy megközelíteni se a hangfalazás és ez fordítva is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tha_answer #65421 üzenetére
Nem feltétlenül rosszabbak szerintem.
Egy koncerten élő zene van, az ottani hangfalakból hozzák ki a legtöbbet, legalábbis ideális esetben. Itt is simán lehet kompresszió, mert úgy fog jól szólni.
A stúdió verzió meg úgy készül, hogy szóljon jól a telefontól kezdve a normálisabb hangfalakon át a high end cuccokig, mindenen. De itt abszolút figyelnek a minőségre, de persze ahhoz olyan hangfalak is kellenek, hogy kijöjjön.
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65421 üzenetére
Persze. Nem tapasztaltad még? Koncerten egy hang milyen erővel és dinamikával szólal meg, aztán hazamész és csak egy plöttyedt valami. Majd figyeld meg, ha legközelebb mész. Én voltam olyan koncerten, amit aztán pont kiadtak Blu-ray lemezen. Hát a Blu-ray lemezen kiadott hangzás, azaz hangkeverés közelébe se volt annak, amit a koncerten hallottam. Ma már olyan komoly PA rendszerek vannak a 15 évvel ezelőttiekhez képest, hogy otthoni rendszerekhez mérten is brutál minőséget tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65424 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű Kompresszálni azért kell otthonra a zenét, mert ha autóban akarod hallgatni vagy úgy, hogy közben kint fűnyíróznak, akkor a halkabb hangokról lemaradsz. A kompresszió miatt lehetséges az, hogy nem csak csendben vagyunk képesek teljes körűen hallani az adott zenét, ami egy koncertterem esetén fennáll.
"PA stage monitor nem tudna visszacsalni?"
Nem és ezért írtam, hogy oké, hogy veszel X vagy Y hangfalat, de a koncert hanganyagát nem fogod tudni megszerezni és ezzel tisztában kell lenni, hogy az is fontos alkotóeleme a koncert hangzásnak
"ok legyen kompresszalas, de igazan kiadhatnak a nyerset is. "
A koncertek miatt nem adják ki szerintem, hogy menjenek oda az emberek, de én is meghallgatnám őket.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tha_answer #65428 üzenetére
Valakinek a Sennheiser CX500 is koncertélményt hoz, szóval ez tök szubjektív. Otthoni rendszerekkel azért elég jó szintet lehet hozni. Menj hallgatózni pl hitspace-be, aztán kiderül, hogy melyik rendszer elég neked. Nem hiszem, hogy úgy mennél haza, hogy semmi sem jó, hanem legrosszabb esetben úgy, hogy volt ami nagyon tetszett, csak az baromi drága.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
-
Toncsi
aktív tag
válasz tha_answer #65442 üzenetére
Mert a mérés csak egy mérés, sok minden mástól is függ a hang. Amúgy is egy laikus azt sem tudja mit nézzen a méréseken.
-
PuMbA
titán
válasz tha_answer #65442 üzenetére
Milyen mérésekre gondolsz? A JBL LSR305-öm mérése nagyon jó, saját magam mértem le itthon a mérőmikrofonommal A Kali LP6 esetén a simát hallottam, nem a V2-t, de nekem azért nem tetszett, mert számomra valamennyire túlzó a középmagas tartománya (2-4kHz), ami vékonyít a hangzáson.
[ Szerkesztve ]
-
válasz tha_answer #65453 üzenetére
Az összefoglalók nem mindíg naprakészek, pld a retró topicban is frissítettem, de még mindíg elmarad a napitól, most éppen összesítek, levonom a következtetéseket, aztán kb 1 hónap múlva upgradelhetek...
Pld, nehéz ügy hogy nyugaton a madness retró fejlett, itthon meg néznek rá mint a vettmalac, valahogy meg kell oldanom, de hát tudjuk hogy a keleti blokk mindíg is elmaradásban van.
Audio : detto, és nem mindíg a legmodernebb a nyerő, lásd pld a Japán felújított JBL- ek, a maiakat simán lenyomják.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Merchior
tag
válasz tha_answer #65453 üzenetére
Szerintem az átlag filmnéző, casual zenehallgató, főzés közben tömörített Spotify-t használó Példa Jánost nem a mérési eredmények fogják befolyásolni a vásárláskor, amiket úgyse ért, hanem a tapasztalatok, meg beszámolók, amikből viszont a kollégáknak szokott lenni bőven. Én legalábbis tuti így választottam szinte az összes hangkeltő eszközt itthon. Jöhet a kő.
-
joe979
aktív tag
válasz tha_answer #65479 üzenetére
Elsődlegesen ide aki betér , az úgy is mondja mennyi a keret. Na már most ha a spinorama alapján menne az ajánlás akkor menne a hőbörgés rendesen, nekem miért ajánlasz drágábbat , mikor megmondtam ennyim van , ami néha is előfordul. Ha benne lenne az ajánlóban , nem lenne jelentősége, mert kb itt a stúdió monitorok nagy többsége halálra van ítélve, és nem rosszból csak sokkal jobban mennek a kompakt minden egyben hangfalak a kényelmi szempontok miatt. Aki meg tényleg ezen lista alapján szeretne vásárolni, az meg nem itt köt ki a kérdéseivel.
Szissz
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest