Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz contaxg #56199 üzenetére

    Ha épp van elfekvőben jobb erősítő és / vagy hangfal, akkor nyilván az lesz a befutó, hisz pont annyival kell kevesebbet költeni rá.

    "Nem tudom, milyen áron tudtam volna venni ide egy aktív monitort, de ezért a hangért szerintem pár százezer elment volna a kasszából."

    Az ilyen kijelentésekkel azért óvatosan. Lehet igaz, de alapvetően ugye az van, hogy összedobtál magadnak egy rendszert, ami tetszik, s hát ugye az ember ilyenkor büszke rá és elfogult. :D El kell menni hallgatózni, s akkor kiderül, hogy milyen kategória az, ami otthon van. :)

    "Minden újnak gondolt technika új problémákat szokott magával hozni. Az aktív monitorok általában apró D-osztályű erősítőkkel készülnek. Ezekből a jobbak nagyon nem olcsók, olcsóbbak meg nem jók."

    Nem új dolog a bi-amp, aktív keresztváltás. A D-osztály már közel sem olyan gagyi, olcsón sem. Anno elterjedt ez a dolog, hogy a D-osztály rossz, s hát anno tényleg az volt, de azóta eltelt pár évtized, 2021 van. Egyáltalán nem olyan egyértelmű a dolog, meg kell hallgatni, az a biztos.

    Nekem személy szerint az a bajom a hifivel, hogy millió választék, még több erősítő-hangfal kombináció. S akkor ezek közül találjam meg azt, ami nem lehúzós ezo-bullshit és keressem a szinergiát. Én nem akarok ezzel foglalkozni. Legyen egy pakkban az egész, gyárilag garantált szinergiával, mert szerintem a mérnökök feladata az, hogy a megfelelő erősítő-hangszóró párost megtalálja és azokat optimalizálja egymáshoz.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák