Windowst és 41 megapixeles kamerát kap a legendás Nokia 3310

Az ezredforduló egyik legmenőbb kütyüje minden bizonnyal a Nokia 3310-es mobiltelefonja volt. Semmi extrát nem tudott, de megfizethető áron kínált akkoriban jónak számító ergonómiát, üzemidőt, funkcionalitást, és több színben is lehetett kapni. Ez volt A néptelefon, a szó legpozitívabb értelmében, és sikerének legbeszédesebb bizonyítéka, hogy 125 milliót adtak el belőle.

Április elseje alkalmából a Nokia újraálmodta a 3310-et, Windows Phone operációs rendszerrel és 41 megapixeles PureView kamerával, ClearDiamond 3 colos érintőképernyővel. A formaterv megtartotta az eredeti 3310 jellegzetes három navigációs gombját is, a középsőt a Start képernyőnek dedikálva. A képernyő alakja mindent visz, mellette nagyjából érdektelen is a többi hardveres információ: kétmagos processzor, 2 GB RAM és 32 GB háttértár és MicroSD kártyafoglalat, 3G támogatás.

Kár, hogy csak áprilisi tréfa
Kár, hogy csak áprilisi tréfa

Az előre telepített játékok természetesen adják magukat: Snake II, Pairs II, Space Impact és Bantumi. Reméljük, a Nokia az eredeti grafikához nem nyúl majd hozzá :).

A "termék bejelentése” óta egyvalamit biztos leszűrhetett már a Nokia: erre a telefonra reklámhadjárat nélkül is lenne kereslet.

Előzmények