Videó a Windows 9 új Start menüjéről

Egy-két napja egy szándékos vagy vétlen kiszivárogtatásnak köszönhetően sorra jelennek meg a képek a Microsoft – egyelőre Windows 9-nek hívott – új operációs rendszerének felhasználói felületéről. A lassan már érthetetlen mértékű érdeklődés az új Start menü iránt nem csillapodik, így erről folyik a legtöbb szó.

A napvilágra került információk alapján a német WinFuture oldal készített egy kétperces videót. Ahogy az várható volt, a Microsoft által korábban jelzett megoldásokhoz képest nemigen található benne meglepetés: a láthatóan még fejlesztés alatt álló menüt integrálták a csempés felületbe.

Az új menüben felül vannak az alapgombok (ki- és bejelentkezés, kikapcsolás, újraindítás), egyébként két részre osztották: balra a hagyományos alkalmazások, jobbra az újdonságnak számítók, mint például az „élő csempe”. A jobb panel eltüntethető a File Explorer használatakor, egyébként úgy működik, ahogy a Windows 7-ben már megszokhattuk.

Egyetlen kapcsolóval lehet váltani a Start menü és modernebb Start képernyő között.

Előzmények

  • „A Windows 8 egy katasztrófa”

    Paul Thurrott, a világ talán legismertebb Microsoft-bloggere a közelgő Windows 8.1 Update 1 frissítés kapcsán fakadt ki, hosszan ostorozva azt a hozzáállást és stratégiát, ami a Windowst mostani helyzetébe juttatta.