Hirdetés

2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Videó a Windows 9 új Start menüjéről

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: The Verge

Megrázó újdonságot nem tartalmaz az átdolgozott menü, a fejlesztők igyekeztek összhangot találni az új felület és a hagyományos között.

Egy-két napja egy szándékos vagy vétlen kiszivárogtatásnak köszönhetően sorra jelennek meg a képek a Microsoft – egyelőre Windows 9-nek hívott – új operációs rendszerének felhasználói felületéről. A lassan már érthetetlen mértékű érdeklődés az új Start menü iránt nem csillapodik, így erről folyik a legtöbb szó.

Hirdetés

A napvilágra került információk alapján a német WinFuture oldal készített egy kétperces videót. Ahogy az várható volt, a Microsoft által korábban jelzett megoldásokhoz képest nemigen található benne meglepetés: a láthatóan még fejlesztés alatt álló menüt integrálták a csempés felületbe.

Az új menüben felül vannak az alapgombok (ki- és bejelentkezés, kikapcsolás, újraindítás), egyébként két részre osztották: balra a hagyományos alkalmazások, jobbra az újdonságnak számítók, mint például az „élő csempe”. A jobb panel eltüntethető a File Explorer használatakor, egyébként úgy működik, ahogy a Windows 7-ben már megszokhattuk.

Egyetlen kapcsolóval lehet váltani a Start menü és modernebb Start képernyő között.

Előzmények

 • Mégis lesz ingyenes Windows és Start menü

  A Microsoft az idei Build konferenciát egy maratoni, 3 órás keynote-tal indította, amiben egymást érték a bejelentések. Univerzális Windows alkalmazások, Windows 8.1 Update, WP 8.1, Cortana, érintésvezérelt Office, új Lumiák.

 • „A Windows 8 egy katasztrófa”

  Paul Thurrott, a világ talán legismertebb Microsoft-bloggere a közelgő Windows 8.1 Update 1 frissítés kapcsán fakadt ki, hosszan ostorozva azt a hozzáállást és stratégiát, ami a Windowst mostani helyzetébe juttatta.

 • A Windows 8.x hetesítése

  A Windows 8.1 a Start gombot visszahozta, de az „egerezők” közül sokan szeretnének a Windows 7-hez hasonló asztalon dolgozni. Megnéztünk, hogy külső programokkal hogyan alakíthatjuk hetessé a nyolcast.

 • Windows 8.1 teszt

  Néhány napja végre megjelent a várva várt frissítés a Windows 8-hoz. Bár hagyományos irányítással még mindig szokatlan a csempés felület, a Windows 8.1 valószínűleg a legjobb operációs rendszer, ami Redmondból eddig kikerült.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.