2017. november 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

WiFi, WiMax vagy valami egészen más?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT.news

Mi lesz a jövő vezeték nélküli hálózati technológiája? – az esélyeket Kálmán Tamás, a Wiera ügyvezetője latolgatja a radiocafé keddi technoMÁNIA műsorában.

Hi​rd​e​tés

Két hete a The Economist cikke alapján szinte temetni kezdtük a WiMaxot, nem is minden alap nélkül, hiszen a rivális technológiák már telepítési fázisban vannak, míg a WiMax alapos lemaradásban van a széles körű bevezetést illetően. A "kistestvér", a rövidebb hatótávolságú WiFi azonban töretlenül folytatja eddigi diadalútját, és az elmúlt napok hírei alapján úgy néz ki, a készülő 802.11n szabvány alapján a jövő is biztosított. A két technológiát természetesen nem egymással kell összehasonlítani, hiszen a WiMaxszal inkább az IPWireless és a 3G – valamint annak utódai, például a HSDPA – tud majd versenyezni. Vagy inkább a WiMax tud majd, ha tud, velük?

A radiocafé 98.6 technoMÁNIA műsorának két műsorvezetője Kálmán Tamással, a Wiera Magyarország ügyvezető igazgatójával igyekszik kristálygömbbe nézni a vezeték nélküli átviteli technológiák jövőjét illetően. A beszélgetést kedd este 18.30 órai kezdettel hallgathatják meg a radiocafé 98.6-on – illetve a rádió honlapján keresztül online –, és ahogy már tavaly megszokhatták, az IT.news fórumán keresztül Olvasóink is elmondhatják gondolataikat a témával kapcsolatban, vagy feltehetik kérdéseiket a meghívott szakértőnek.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.