WebGame: videomegosztó játékőrülteknek

Se szeri, se száma az interneten a játékokkal foglalkozó oldalaknak, nehéz újdonságra találni. Ám a WebGame oldala talán mégis csak nyújt valami érdekeset.

Az ötlet pofonegyszerű: az oldal szerkesztői (a kezdeményezés mögött a True Ventures és a The Hit Forg cégek állnak) a YouTube mintájára egy, a játékokra, a játékosokra kihegyezett videomegosztó portált készítettek, mely néhány hete – a közbeeső fejlesztési fázisokat villámgyorsan letudva – a nyilvános béta-fázisban működik. A működtetők már tavaly ősszel meghirdették szándékukat, s az ezzel kapcsolatos blogot is elindították.

A WebGame – ahogy ma már természetes – a videók fel- és letöltési lehetősége mellett nyújtja a webkettes közösségi oldalak eszköztárát is: komment, értékelés, kommunikáció stb. A szakosodás nagy előnye, hogy az érdeklődők nem kategóriánként, hanem konkrét játékonként kereshetnek, szerveződhetnek, létrehozhatnak új csatornákat mániáik számára etc.

Jelen pillanatban – köszönhetően a hosszas előkészítései fázisnak – a friss oldal már több ezer videót (például: Everquest 2, CoH Series, City of Heroes, City of Villains, Halo: Combat Evolved, Grand Theft Auto Series, Vice City, San Andreas stb.) tartalmaz, melyek határértéke: 10 perc hosszúság vagy 100 megabájtos méret.

Azóta történt

Előzmények