WD-Toshiba összecsapás várható?

Ahogy korábban már írtuk, a Toshiba eldöntötte, hogy ki vásárolhatja meg a cég memória-üzletágát, és ennek kapcsán részesedését három, a WD tulajdonolta SanDiskkel közös projektjében. A WD már korábban is ellenezte az eladást, és most ezzel kapcsolatban közleményt is kiadott, melyben emlékeztet arra, hogy a Toshiba továbbra is figyelmen kívül hagyja a SanDisk egyetértési jogát az eladással kapcsolatban. Márpedig a SanDisk nem egyezett bele az eladásba, így a WD továbbra is a korábban (májusban) már megindított közvetítői eljárás keretében, illetve a múlt héten a vitatott tevékenység felfüggesztésére irányuló kérelem segítségével kíván érvényt szerezni érdekeinek.


[+]

A WD azt is megjegyzi, hogy a Toshiba korábban már többször elismerte és igazolta a SanDisk egyetértési jogát, illetve hogy korábban már több, a Toshiba közleményében szereplő partnernek is jelezte, hogy bármilyen, az általuk nehezményezett folyamatot segítő lépést a Toshiba-SanDisk szerződés jogellenes megsértésének vesz.

Ezzel kapcsolatban egyébként a jogellenes tevékenység felfüggesztésének elrendelésére beadott kérelem első fordulós tárgyalása július 14-én várható.

Azóta történt

Előzmények