VoIP, Wi-Fi, RFID a kórházak eszköztárában

Újabb funkciókkal bővült a Cisco Medical-Grade Network elnevezésű hálózati csomagja; az új Clinical Connection Suite termékcsalád négy integrált megoldást is kínál már a különböző egészségügyi intézményeknek.

A „Nővérhívás” valós idejű riasztást nyújt a betegszobákból és ellátási helyszínekről, biztosítva a közvetlen kommunikációt az orvosok és betegeik, illetve mobil kollégáik között. Így már nem a kórház hangosbemondó rendszerén vagy személyhívókon keresztül kell kapcsolatba lépni a kórházi orvosokkal, hanem vezetékes vagy vezeték nélküli IP-telefonokon keresztül is elérhetővé válnak az olyan nővérhívó rendszerek, mint a Rauland-Borg vagy az Emergin Technologies köztesszoftvere.

A kulcsfontosságú betegadatok szöveges és hangüzenet formájában bármely vezetékes vagy vezeték nélküli IP-telefonkészülékre elküldhetők, így az ápolók mobil, valós idejű riasztást és állapotjelentést kapnak betegeikről. Az egészségügy realitásai megkövetelik a vezeték nélküli megoldásokat, hiszen a gondozószemélyzetet nem lehet hosszabb ideig a nővérszobához vagy a kórház adott helyiségeihez kötni. A vezető gyártók betegfigyelő berendezéseit összekötő megoldással lehetővé válik, hogy az orvosok hamarabb reagálni tudjanak a páciensek segélyhívásaira

A „Helykövetés” szolgáltatásokkal a kórházak pontosan követhetik, hogy hol találhatók az egyes orvosi berendezések és más fontos eszközök. Manapság a nővérek és az orvosok sokszor értékes időt töltenek azzal, hogy a létfontosságú műszereket és berendezéseket keresgélik. Az eszközök gyorsabb nyomkövetésével a betegeknek most már nem kell feleslegesen várniuk a berendezésekre vagy orvosi segédeszközökre. Emellett az egészségügyi intézmények csökkenthetik az eszközveszteséget és az eszközpótlás költségét is. A helykövetési szolgáltatások a Cisco Medical-Grade Network hálózaton működő IEEE 802.11 szabványú (Wi-Fi) és rádiófrekvenciás azonosítórendszerekkel (RFID) működő nyomkövetési technológiára, valamint a Cisco Wireless Location Appliance nevű alkalmazásra, a PanGo Networks eszközkövető alkalmazásaira, illetve a PanGo Networkstől és az AeroScouttól származó aktív RFID-címkék használatára épülnek.

Egy új technológiai megoldással - a valós idejű audio- és videokonferencia lehetőségeit kihasználva – lehetővé válik, hogy az ápolószemélyzet és az orvosok felgyorsítsák a diagnózis megállapítását és a kezelési folyamatot. A Cisco Meeting Place IP alapú konferencia rendszernek és a Tandberg vizuális kommunikációs technológiájának köszönhetően az együttműködéses betegápolási megoldás keretében a kórházak és a klinikák olyan új szolgáltatásokkal bővíthetik kínálatukat, mint például a távdiagnózis, távkonzílium, vagy a valós idejű, videokommunikáción alapuló tolmácsolás az angolul nem beszélő betegek számára.

Azóta történt

Előzmények