VoIP fejlesztések hazai műhelyből

Az 1992-ben alapított, 10 munkatársat foglalkoztató Cisco-partner TC&C Kft. a kezdetek óta foglalkozik az IP telefóniához kapcsolódó alkalmazás-fejlesztésekkel. Ügyfelei között olyan nevek szerepelnek, mint például a SAGEM, MOL Rt., ING Bank, ISC Hungária, CIB Bank, MTI, Ernst & Young. A vállalat IP telefóniás megoldásai között többek között ma már megtalálható az online tartalommegjelenítés mellett a beszélgetésrögzítés és a díjszámlálási lehetőség is. A TC&C emellett jelentős tapasztalatokkal rendelkezik IP Contact Centerek meglévő vállalatirányítási rendszerekhez illesztése terén.

Hirdetés

CARIN, az IP alapú beszélgetésrögzítő

A beszélgetések rögzítése, visszakereshetősége és archiválása az intézmények és szervezetek számára alapvető igény. Idetartoznak a bankok, biztosító társaságok, brókercégek, közigazgatási szervek, a szolgáltató vállalatok és a fegyveres, illetve információs szolgálatok.

Hogy az IP alapú „új világban” is dokumentálhatóak legyenek a beszélgetések, a TC&C kifejlesztette a VoIP alapú, központosított hívásrögzítő rendszert: a CARIN-t. A rendszer nem csak Call/Contact Center-ek hívásainak rögzítésére alkalmazható, hanem számos olyan értéknövelt funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a rendszer széleskörű használatát Cisco IP telefon környezetben. Erre jó példa a "Szerkesztőségi rögzítő" modul, amely interjúk készítését és archiválását teszi lehetővé az IP telefonkészülék segítségével.

CASpro, a díjszámláló

A CASpro (Call Accounting System professional) nagyvállalati környezetben alkalmazható, hagyományos és IP alapú telefon alközpontok és VoIP gateway-ek tarifikációját végző rendszer. Az alkalmazás képes több telephelyen levő alközpontok, gateway-ek együttes díjszámlására, emellett tetszőleges szolgáltatói tarifarendszerrel használható, és lehetőséget biztosít különböző gyártók különféle eszközeiből álló vegyes rendszerek egységes kezelésére.

Az elemzők várakozásai azt mutatják, hogy az évtized végére valamennyi telefonhívás IP hálózaton kerül továbbításra. A Synergy Research és az IDC piackutató cég szerint az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) a teljes alközponti piacot tekintve a Cisco a negyedik legnagyobb gyártó, míg IP telefóniában 44,1%-os részesedésével piacvezető. Az IP-kommunikáció térhódítása töretlen ütemben halad: míg az első egymillió Cisco IP telefon három év alatt került értékesítésre, a közelmúltban már csak négy hónap kellett ahhoz, hogy az ötmilliót követően a hatmilliomodik készülék – az ausztrál Westpac banknál – gazdára találjon.

A CASpro a Cisco CallManager környezetben az adatbázishoz korszerű, ODBC felületen keresztül csatlakozik. Emellett a szoftver lehetőséget teremt LDAP szinkronizációra is a CallManager és a CASpro rendszer között. A komplex rendszerekhez is illeszkedni képes megoldás ezen kívül támogatja a Cisco mellékállomás-mobilitást.
A szoros együttműködésre példa ez előbb említett funkciókon túl a CASpro XML alkalmazás is, amely az alapcsomag része, és jelenleg az összes XML képes készülékről elérhető. Segítségével néhány telefonbillentyű lenyomásával lekérdezhetők az utolsó hívások részletes adatai azok díjával együtt. A rendszer támogatja az SRST szolgáltatást is, amely a WAN hálózat megszakadásakor lép működésbe. Ilyenkor a CASpro az ügyfél által biztosított text alapú fájlokból nyeri ki a hívásinformációkat.

IP Contact Center illesztése SAP-hoz

A Cisco IPCC Express rendszerhez – a világon egyedülálló módon – a TC&C fejlesztette ki az SAP CRM moduljának integrálását lehetővé tevő alkalmazást. E middleware lehetővé teszi a 100%-os adat- és hívásintegrációt, szabványos SAP oldali kapcsolódást biztosít SAPhone interfészen keresztül.
A megoldás az ügyintézői munkaállomás teljes körű integrációját valósítja meg számos szolgáltatás – pl. hívások fogadása, hívás befejezése, hívás kezdeményezése, hívás tartásba tétele/visszavétele, hívás átadása, konferencia hívás, ügyintézői állapot változtatása, stb – támogatásával. További hasznos funkciói az IVR integráció (pl. ügyfél azonosítás), a riport integráció (hívásadatok továbbítás az SAP-nak a hívás befejeztével), az átkapcsolt hívások kezelése (adatok továbbítása a másik ügyintézőnek), a beszélgetésrögzítő rendszer integrációja (rögzített hívások az SAP-ból visszajátszhatók), valamint a felügyeleti alrendszer és a SNMP támogatás.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények