VoIP-vel nyomul a román Magyar Telekom-leány

A Huawei Technologies Hungary Kft. sikeresen befejezte az új generációs VoIP hálózat kiépítését Romániában, a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonát képező Combridge Srl.-nél. A hálózaton a kereskedelmi szolgáltatás néhány hónapja el is indult.

A hálózat Románia 10 legnagyobb városát érinti, amelyen keresztül a Combridge EUfonika márkanév alatt utólag fizetendő, szolgáltató-előválasztásos VoIP-szolgáltatásokat nyújthat a lakossági és az üzleti ügyfelek számára egész Romániában. A szállítási szerződés értelmében a Huawei softswitch, media gateway és IP-útválasztó hálózati berendezéseket telepített a szolgáltatónál.

A kereskedelmi szolgáltatás egy kiterjedt tesztidőszak után márciusban indult el. „A Huawei költséghatékony NGN- (új generációs távközlési hálózat) megoldásával versenyképes VoIP-szolgáltatásokat tudunk nyújtani egész Romániában” – mondta Csenteri Levente, a Combridge Srl. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy a platform elég rugalmas ahhoz, hogy a jövőben értéknövelt IP-szolgáltatások széles választékát vezethessék be.

Azóta történt

Előzmények