Lengyelországban épít LCD-gyárat a Sharp

Lengyelországban épít folyadékkristályos modulokat gyártó üzemet az LCD-tévék piacvezető szállítója, a japán Sharp. A beruházás tervét a varsói miniszterelnöki hivatalban tegnap lefolytatott tárgyalások után jelentette be Macsida Kacuhiko cégelnök. A vállalat 2010-ig mintegy 150 millió eurót invesztál az üzembe.

A tervek szerint a kezdetben 41 000 négyzetméter alapterületű gyár a Lengyelország északi részén fekvő Torun városában épül fel, és 2007 elején kezdi meg az LCD-modulok gyártását. A Sharp az első fázisban 44 millió eurót fordít a beruházásra és 800 alkalmazott foglalkoztatását tervezi, de 2010-ig fokozatosan növeli majd a termelést, párhuzamosan az LCD-tévék európai piacának várt növekedésével.

A Sharp ezzel a második olyan LCD-gyártó, amely Lengyelországban létesít gyárat. A folyadékkristályos képernyők világpiacának második legnagyobb szereplője, a dél-koreai–holland LG.Philips LCD tavaly szeptemberben jelentette be, hogy összesen mintegy 429 millió eurós összértékű beruházással épít LCD-gyárat az országban. Akkori hírügynökségégi beszámolók szerint a nagy volumenű befektetésért Csehország, Szlovákia és Magyarország is versengett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények