Új netes kereső: Elindult a Yahoo alpha bétája

Elindult a Yahoo új keresőjének, az alpha névre keresztelt szolgáltatásnak a tesztüzeme, melyet ausztrál és új-zélandi fejlesztőkkel közösen dolgoztak ki (a szolgáltatás a létrejöttét is a Yahoo Australia Hack Daynek köszönheti).


Több típusú találat egy oldalon

 

A Yahoo láthatóan nem akar lemaradni a Google fejlesztései mögött, az ő új szolgáltatásuk is lehetővé teszi a testre szabható, egyéni keresőoldalak kialakítását. Különösen érdekes, hogy az oldalkép megszerkesztésénél a különböző boxok elrendezését a kényelmes fogd-és-vidd technikával valósíthatjuk meg. Ez a kereső abban is különbözik a Google Custom Searchtől, hogy nincs szorosan hozzákötve a cég saját keresőszolgáltatásához, hanem egy oldalon mutatja be a különböző forrásokból származó találatokat: alapértelmezéséként jelenleg a Yahoo! Web Search, a Wikipedia, a Flickr és a YouTube találatait jeleníti meg egy oldalon, ha kívánjuk, de a rugalmas felület lehetővé teszi azt is, hogy magunk is beépítsünk újabb boxokat a személyes oldalunkba. Az előbb említetteken kívül ott szerepel az oldal alján a Google-től már ismerős Sponsored Results, ahol a reklámok jelenhetnek meg szöveges formában.


Fogd és vidd

A kereső kialakítása, mint tesztelők megállapították, erősen emlékeztet az AskX kereső felépítésére és működésére, amely szintén hasábos elrendezésben mutat különböző forrásból származó találatokat.

Azóta történt

Előzmények