Magyar céget vesz a Yahoo!

Hirdetés

A Yahoo! megállapodott a webanalitikai termékeket fejlesztő magyar Tensa Kft., ismertebb nevén IndexTools, nagy részének felvásárlásáról – jelentette be ma a internetvállalat. Az IndexTools szolgáltatásai az amerikai és nyugat-európai elektronikus kereskedelmi piacok meghatározó cégei számára nyújtanak azonnali és pontos információkat webes kampányaik hatékonyságáról. A Yahoo! a cég webanalitikai üzletágát és technológiáját, valamint a Tensa Kft. budapesti központú kutató-fejlesztő leányvállalatát, a Tensa R&D Kft.-t vásárolja meg. A várhatóan még 2008 első félévében lezáruló ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

„A Yahoo! hisz abban, hogy az igazán értékes és fontos információk megszerzésének képessége elengedhetetlen a piaci lehetőségek kiaknázásához és a sikeres kampányok kivitelezéséhez. Azt várjuk, hogy az IndexTools technológiai platformja az ügyfeleinknek megkönnyíti majd ezeknek az adatoknak a kinyerését és kamatoztatását, ezzel pedig a Yahoo! még vonzóbb partnerré válik az online marketingpiacon” – mondta Bassel Ojjeh, a vállalat vezető alelnöke, a Strategic Data Solutions csoport vezetője. A felvásárolt technológia a Yahoo! már meglévő analitikai szolgáltatási portfólióját bővíti majd, és elsőként a vállalat több mint 150 000 kis- és középvállalati partnere számára lesz elérhető.

Az IndexToolst 2000-ben alapították magyar szakemberek, a cég első webanalitikai terméke 2001-ben jelent meg. A cégcsoport több vállalatból áll, fő egysége és a szellemi jogok tulajdonosa a Tensa Kft., amelynek központja Magyarországon van. A Tensa R&D Kft. a Tensa szintén magyarországi leányvállalata, amely a felvásárlást követően a Yahoo! leánycégévé válik, de tevékenységét továbbra is Budapesten folytatja. A többi, elsősorban értékesítéssel és terméktámogatással foglalkozó IndexTools-cég nem kerül az amerikai vállalat tulajdonába – közölték.

Azóta történt

Előzmények