Jack Dorsey már bánja, hogy cég lett a Twitterből

Dorsey azt szerette volna, ha egy protokollá válik a Twitter, amit sem állam, sem cég nem birtokol.

A Twitter körüli botrányok kapcsán már nem csak az a kérdés, kényszeríti-e Elon Muskot a bíróság a vállalat 44 milliárd dollárért történő felvásárlására, hanem az is, milyen csontvázak kerülnek még elő a cégtől, miután itt is akad olyan korábbi dolgozó, aki hajlandó kitálalni a sötét titkokkal és gyakorlatokkal az amerikai politikusoknak (és azt is állítja, hogy a cég félrevezeti a hatóságokat a biztonsági intézkedésekről és a hackerek, spamfiókok kapcsán hozott intézkedésekről).

Megszólalnak persze a Twitter korábbi vezetői is, és Jack Dorsey is közölte már párszor a véleményét. Legutóbb például elmondta, hogy nagyon bánja, hogy a közösségi platformjából végül cég lett.


[+]

Ez a legnagyobb bánata az elmondása szerint, ezt pedig arra válaszul közölte, hogy megkérdezték: a Twitter olyan lett, mint elképzelte?

Dorsey – aki 978 millió dollárt kap, ha Musk felvásárolja a Twittert – azt válaszolta a további kérdésekre, hogy a Twitternek szerinte protokollként kellett volna működnie, amit sem állam, sem cég nem birtokol.

Ha protokoll lett volna a Twitterből, akkor az e-mailhez hasonlóan működne, és nem irányítaná egyetlen központi szerv sem.

Azóta történt

Előzmények