- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI kábel TV
- Windows 10
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- Windows 11
- Aliexpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Mára kiderült, hogy a platform a tardokból és a függőségben szenvedőkből él, ráadásul nem is "trendy". Az egy szem hasznos alkalmazásuk, a ténylegesen platformokon átívelő messenger meg egy kalap kaki, főleg pc-n.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
GreatL
őstag
Ez így igaz. Egy túlburjánzó, bugos hülyeség az egész. A PC appot uninstalláltam. Tragédia. Először azt hittem valami illegális cucc, annyira gagyi volt.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
L4mie
veterán
Ha már VR....
Közelébe se mentem, hál isten, simán gazdasági döntések voltak részéről, mindent nyúlna/gyűjtene nem csak a netezési szokásainkat.....azt hitte indul az oázis aztán majd ő lesz Halliday, de csak egy Sorrento szerű szar....Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
törölt tag
"és tévesen azt feltételezték, hogy a világjárvány alatt tapasztalt bevételnövekedés és használati növekedés fenntartható lesz."
De... Ezt...Ezt bármelyik ember megmondta volna kb az utcán... Amikor mindenki be van zárva, fullba megy a HO, a screentime az egekben jó hogy az online vásárlások és mindenféle platformok forglama megnő, de ez nem egy tarható növekedési görbe... Csak hát egy tőzsdén jegyzett cég csak nem mondhatja azt a befektetőknek, hogy gyerekek szép hogy most ezek a számok és örülünk neki, de ahogy lecseng ez a para, mindenki visszatér többé kevésbé a normális életébe, ez erősen változni fog, és ez egy természetes folyamat... Ugyanmár. Inkább örülnek a növekedésnek, égetik a milliárdokat olyan projektekre amit normál esetben nem biztos hogy egyébként megfinanszíroztak volna, aztán amikor az extrém módon túlpörgő kereslet kezd visszaesni, akkor is egyszerűbb azzal magyarázni hogy válság jön, mi nem tehetünk róla...
-
fatpingvin
őstag
annyira szívet melengető ezeket a híreket olvasni
remélem rájuk borul az egész ahol van.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Rage47
veterán
válasz
fatpingvin #6 üzenetére
áh még nem sajnos
-
Megüti, ezzel nincs bajom, de folyamatosan egyre szarabbul működik. Egyszer csak minden előjel nélkül elkezdi zabálni a procit, ctrl-f5 és abbahagyja, majd egyszer csak... ez mi
És egy 4 magos gépen, 16GB RAM mellett fél percig vált másik chatre...
Ilyenek. És kb. 10 éve még az akkori Core2-kön is szépen, akadás nélkül tudott menni ez a fos.
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
Fb-t is használok, nem csak Messengert
Meg a Telegram sosem volt szimpi.
Ismerősi kör meg nem megy sehova, Google Talk-ot hajlandóak használni
Pont az a baj ezekel, hogy vagy 15 éve nincs normális multikliens, sőt, már lassan normális desktop kliens semMég anno egy Trillian-nel vagy IM+-al megoldható volt, hogy minden chat egy alkalmazásban menjen, és az milyen kényelmes volt - nem kellett azzal szórakozni hogy ki milyen chatet hajlandó használni.
[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
fatpingvin
őstag
-
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Sajnos a levél már mindenkinek ufó
telefont meg én rühellem, akkor inkább chat.
-
Gargouille
őstag
Ez nekem is szívfájdalmam, egy másik topicban már sírtam ezért, hogy miért nincs multikliensre lehetőség. Felhasználói oldalról egy veretes ökörség, hogy fusson 5 különböző chat kliens egy időben... Amúgy a Viber desktopon elég korrektül működik.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Azért az elég meleg, amikor a féészbuknak a tiktak lesz a riválisa.
Őszintén szólva nem tudom eldönteni az ezzel felmerülő kérdések egyikét sem.
Tényleg ilyen rohamtempóban hülyülnek az emberek?What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
-
classic B
aktív tag
-
-
Tim82
nagyúr
Ramboxot használtam, Ferdi váltotta, a célnak végül is teljesen megfelel, csak mintha ilyenek, mint Messenger hang/videóhívás pl. nem mennének ezeken keresztül.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
D.Va
senior tag
Miért meleg az? Teljesen logikus és elkerülhetetlen hogy a TikTok lesz a FB riválisa. A Facebookot is a fiatalság indította be, ők voltak az első használók, ő miattuk robbant fel a Facebook az egekbe, idősebb korosztály csak később és sokkal lassabban szokott rá a facebookra.
Most pedig a TikTok a menő a trendi a fiatalok körében, így érthető hogy most az van durván felfutóban... Csak mondjuk a TikTok-ra az idősebbek nem fognak váltani facebookról... De a mostani tinik (illetve a 20-25 alattiak) a TikTok-on nőnek fel így kb 5-10 évig biztos a TikTok lesz a legmenőbb és legjobban növekedő platform. És akik TikTok-on nőnek fel, azoknak az lesz a fő platform sokáig, mikor már 10 évvel idősebbek lesznek is... Ez így természetes.[ Szerkesztve ]
-
válasz
t72killer #28 üzenetére
Egyáltalán, funkcionalitás. Kicsit többet tud a Fb. Egyáltalán, a Fb. egy mocsok jó kis szolgáltatás lenne, ha normálisan csinálnák, és nem működne egyre szarabbul, és nem csak adatszivattyúként működne
-
ughhh
senior tag
már csak a beragadt idősebb korosztály használja, lejtmenet és megszűnés lesz a generáció eltűnésével párhuzamosan
-
már csak a beragadt idősebb korosztály használja, lejtmenet és megszűnés lesz a generáció eltűnésével párhuzamosan
Kösz a biztató szavakat. Azért remélem, hogy még sok víz lefolyik a Dunán, míg egy sárga villamos átsegít a túlvilágra.
Az a beragadt idősebb korosztály, aki 2010 környékén volt 20-30 éves most még csak 30-40. Tudom, hogy az átlag életkor pasiknál kisebb, mint a nyugdíjkorhatár, de azért remélem még élek minimum 30 évet. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
De az a sad panda fej... mingyán megsajnálom cegényt. :'
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Azért, mert a fééészbuk adatvédelme is egy kalap szar, de a tiktak mögött meg simán ott lehet a Hiszipiszi és egypártrendszere.
A cukorhegy sem a transzparenciáról híres, de a tiktak meg aztán még ahhoz sincs sehol sem... Aztán akkor még a gdpr...
És az igazán meleg az az, hogy ezt (a sokkal jobban kifejthető témát) az emberek vagy fel sem fogják, vagy ami rosszabb, nem érdekli őket...What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
Adj egy két évesnél kisebb gyerek kezébe egy okostelefont, hogy csöndbe maradjon, és végérvényesen hazavágod a pszihéjét. Nem, nem úgy, hogy majd költhetsz sokat pszichológusra, hogy rendbe tegye, hanem örökre, végérvényesen megtanulja, hogy a boldogságát ne emberektől, hanem tárgyaktól várja. Innentől kezdve a kötődés, kapcsolatok nincs. Hiányérzete lesz, de sosem fogja tudni kezelni. Nem én mondom, az Amerikai Pszichológiai társaság.
Aki most tinédzser, az valszeg kapott a szüleitől okos telefont, hogy játsszon.
Ha így van, akkor minek neki a facebook, hogy emberi kapcsolatot ápoljon? Egy Tik-tok video és lehet gyűjteni a likepontokat. S azok a likepontok...fogadok, hogy jobb, mint bármilyen drog, így tényleg mit számít mihez kezdenek az adataival?
Egy biorobotnál gond, ha mindent tudnak róla? Legalább nem kell találgatni, hogy mi teszi boldoggá, hátha az algoritmus meg tudja mondani. Talán a kapcsolatai is elég felszínesek hozzá, hogy a személyiségi jogai bármit is számítsanak neki. Jah, lehet, hogy tényleg nem érdekli az egész GDPR. -
-
Rage47
veterán
válasz
#95119616 #39 üzenetére
Nem az, hogy megfigyelnek, hanem nem szabad elengedni azt, hogy jogod van a saját adataidról rendelkezni. Hadd döntsem már el, hogy akarom-e, hogy a FB milyen adatokat gyűjt rólam és kinek adja el...
Ha most elengedjük ezt a témát, később már észre sem vesszük és totál nem marad semmi felügyeletünk az adataink felett.[ Szerkesztve ]
-
*magánéleted felett.
Amúgy zavarni engem sem zavar, mert szívesen elmesélek én nekik mindent (előbb-utóbb meg is bolondulna tőle az AI), de azért ez abszolút nem pozitív dolog.
-
Gargouille
őstag
Amellett, hogy kétségtelenül van igazság is abban, amit írsz, én ugyanezt verklit hallgattam 30 éve is, amikor meg épp az volt a közkeletű
tévedésvélekedés, hogy minden gyerek tömeggyilkos pszichopata lesz a számítógépes játékoktól (istenem hány "szakértő" meg pszichológus fejtegette ezt komoly pofával különböző műsorokban), meg pár év alatt megvakul a katódsugárcsöves monitortól és különben sem szabad a gép előtt ülni mert semmirekellő lesz belőle... Aztán valahogy 30 év múltán sem vakultam meg (pedig tényleg évekig néztem a hercules monitort, meg utána a monokrómot), tömeggyilkos sem lettem, hanem normális családos ember és ráadásul most pontosan abból élek (és tartom el a családom, meg fizetek adót stb.), hogy annak idején ott ültem a monitor előtt.És persze magamon kívül még rengeteg hasonszőrű sorstársam is pont ilyen ívet járt be. Felnőtt egy generáció így és nem dőlt össze a világ, sőt amit az akkori boomerek bohóckodásnak és közveszélynek láttak, most meg arra alapul az egész világ.
A gyerekeimmel kapcsolatban bennem is felmerültek olyan gondolatok, amiket megfogalmaztál, de visszagondoltam a saját fiatal koromra és rájöttem, hogy igazából csak egy generációs szakadék van, semmi több. A világ majd megy tovább a maga útján, a mostani gyerekek majd más skillekkel fognak rendelkezni, másképp fogják megközelíteni az élet dolgait, de ez igazából nem biztos, hogy baj. Ahogyan mi sem kallódtunk el, úgy bízom benne, hogy ők sem fognak, meta ide, tiktok oda.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
NumberGuy
tag
Te döntöttél, nem az FBI-jal, hanem az FSZB-vel osztod meg az adataid.
"Több techóriással ellentétben a Telegramnak nincs rendszeres átláthatósági jelentése, ami esetleg arról számolna be, milyen gyakorlat mentén szolgáltat a cég felhasználói adatokat bizonyos országok bűnüldöző szerveivel."
-
-=MrLF=-
senior tag
A [Pidgin] nem jó FB messenger helyett? Én még MSN messenger időkben használtam.
Van hozzá [minden is]protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
-
válasz
Gargouille #43 üzenetére
Ha érdekel a téma, akkor olvass utána a kötődési zavarnak. Minden életkorban mást és mást kell és tudsz megtanulni. Ha akkor nem alakul ki a készség, akkor az ablak bezárul és az nem lesz meg. Ezért gond, hogyha 2 éves kor előtt adsz a gyerek kezébe okos eszközt, ami sokkal jobban le tudja kötni, mint téged egy lego ugyanennyi idősen. Később már nem fogja tudni megtanulni, hogy valakitől (az anyjától) várjon szeretetet, törődést, megnyugvást, valakire számíthat. Te mikor gép előtt ültél idősebb voltál. Ennyi.
-
Gargouille
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
it Nem csak a TikTok és a gazdasági lejtő Zuckerbergék ellenfele. A Meta vezetője szerint a világjárvány alatt túl rózsás jövőképet festettek.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest