Új, európai elnöke van a Toshiba európai részlegének


A Toshiba bejelentette, hogy Alan Thompsont nevezi ki a Toshiba Europe GmbH elnöki posztjára. Alan Thompson 2009. július 1-jétől veszi át az elnökséget a Tokióba visszatérő Noriaki Hasimotótól, aki két évig töltötte be a posztot.

A németországi székhelyű Toshiba Europe GmbH vezérigazgatójaként Thompson a Toshiba több részlegének működéséért felel; számítógép-tervezés: notebookok, mini notebookok; perifériák és tartozékok – például dokkolóegységek, videokamerák stb., elektronikus fogyasztói készülékek (LCD-televíziók, DVD-lejátszók és -rögzítők); tárolóeszközök: például a szórakoztató-elektronikai rendszerekben, hordozható médialejátszókban, hordozható számítógépekben használatos merevlemezek.

Thompson az első, aki európaiként töltheti be ezt a posztot, így kinevezése mérföldkő a japán központú nagyvállalat történetében. „Tősgyökeres európai vagyok, így az európai, közel-keleti és afrikai területeket magába foglaló EMEA gazdasági térség vásárlóinak elvárásaira való rálátásom tovább gyarapítja majd a Toshiba meglévő, kiterjedt nemzetközi termékfejlesztési, marketing- és eladási tapasztalatát. Arra szeretném felhasználni a Toshiba technológiai fejlsztésekben elért sikereit és saját európai irányultságomat a térségi stratégiai gazdasági fejlesztés területén, hogy további előnyöket szerezzek a vállalatnak az EMEA-régió számunkra központi jelentőségű piacán" – nyilatkozta kinevezése kapcsán Alan Thompson

Thompson több mint 18 éve dolgozik a Toshibánál, legutóbb a cég számítógépes részlegének igazgatósági alelnöke volt az EMEA-régióban. Mielőtt a Toshiba alkalmazásába került, hét évet töltött az IBM-nél, távozása előtt a számítógépes marketingrészleg vezetői pozícióját töltötte be.

Azóta történt

  • Tényleg lesznek LCD-gyárak a Dunántúlon?

    Az elmúlt évek egyik legnagyobb elektronikai beruházását szervezi a magyar Ketrax Kft., ám az eddigi információk alapján számtalan aggályos momentumra lelhetünk a projekt kapcsán.

  • 64 gigabájtos flashchip a Toshibától

    Az új NAND memóriamodul 32 nanométeres gyártási technológiával készült, nagy valószínűséggel az új iPhone modellekben is helyet kap majd.

Előzmények