Teljesen megváltozik a Skype

Elsőként az androidos készülékek kapják meg a frissítést, utána az iOS alapú gépek, végül a Windows és a Mac.

Alapjaiban változik meg a Skype: színezhető hátterekkel és kiemelésekkel, új hangulatjelekkel, sőt a Snapchatből megismert (és azóta több platformon átvett) rövid videókkal vagy pár másodpercig kitartott képekkel bővül a csevegőszoftver.

A korábbiaknál nagyobb szerepet kapnak a chatbotok, ezek a csoportos beszélgetésekbe és a négyszemközti csevejbe egyaránt beránthatók lesznek. A különböző kiegészítők (mint például a GIPHY, vagy a YouTube) tovább színesítik a palettát, persze nagy kérdés, hogyan reagálnak erre a felhasználók. Mindenesetre videózás közben valós időben oszthatók meg képek, hangulatjelek és matricák, illetve lehetőséget biztosít a szoftver a "nyuszifülek" felhelyezésére is.

Az elsején indított frissítési hullám első körben az androidos telefonokra érkezik, néhány héten belül globálisan elérhető lesz az alapoktól újraírt szoftver. Ezt követően iPhone készülékekre teszi elérhetővé a Microsoft a csevegőszoftvert, és csak ezután érkezik majd a nagygenerál PC-re és Macre, néhány hónapon belül.

Azóta történt

Előzmények