A legújabb linuxos Skype már béta

A kétszereplős videóhívás működik a többi platform felhasználójával, működik a Skype Egyenleg, és ez még nem minden.

Kilépett az alfa állapotból a Linuxra írt Skype, az új verzió bétának minősül, a Microsoft pedig több, nagyon várt funkciót is beépített. Az egyik legfontosabb újítás, hogy a Windows és Mac kliensekhez hasonlóan a linuxos változat is alkalmas arra, hogy mobil- és vezetékes számokat Skype Egyenleg terhére hívjanak a felhasználók.

A redmondi fejlesztőcsapat megoldotta, hogy mostantól a Linux felhasználók is látják, hány olvasatlan üzenetük van, és az ismerőseik ott ülnek-e a gép előtt, vagy milyen egyéb státuszt állítottak be maguknak (Unity launcher).


(forrás: Microsoft) [+]

Félig-meddig elindult a képernyőmegosztás funkció is, ami jelenleg annyit takar, hogy a Windows, illetve Mac felhasználók képernyőjét Linuxon is meg lehet tekinteni, a saját asztal megosztása tovább várat magára.

Csoportos videóhívás továbbra sincs, de egy beszélgetőpartner esetében már működik a funkció az Android, iOS, Windows és Mac kliensről csevegőkkel is, nem csak a Linuxra írt verziók között. A Skype for Linux Beta (5.0) a Skype hivatalos weboldaláról tölthető le.

Azóta történt

Előzmények