A Dunántúlra is elvitte a Hipernetet a Telenor

A Telenor 42 Mbps maximális letöltési sebességgel hirdetett Hipernet szolgáltatása a mai naptól már nemcsak Budapesten, hanem a Dunántúl teljes, 3G-vel lefedett területén elérhető – jelentette be az operátor. A mobilszolgáltató a budapesti közel 800 állomás cseréje után további 415 bázisállomás cseréjével és 42 új telepítésével terjesztette ki a korszerűbb hálózatot az ország nyugati felébe. A hálózatfejlesztési munkálatokat a vállalat már Kelet-Magyarországon is elkezdte.

Az országos hálózatmodernizáció során a Telenor összesen mintegy 6000 hálózati elemet cserél le. A mostani, Nyugat-Magyarországot érintő fázis során 18 korábbi 2G-s állomást is bekapcsoltak a Hipernet-szolgáltatásba. Ennek köszönhetően a Mosonmagyaróvár melletti Kimle településen a szolgáltató által kínált mobilinternet nagyobb elméleti letöltési sebességet biztosít, mint az ott elérhető leggyorsabb vezetékes kapcsolat. Hogy kihasználhassák az új lehetőséget, a Telenor laptopokat és mobilinternetet adományozott a helyi általános iskolának.

Huszlicska József, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel a tervezettnél gyorsabban haladnak. „Külön öröm számomra, hogy több olyan településre eljutott a mobilinternet, ahol eddig ilyen szolgáltatás nem volt elérhető. A hálózatmodernizációt természetesen nagy erőkkel folytatjuk tovább Kelet-Magyarországon, hogy minél több emberhez eljuthasson a széles sávú mobilinternet” – tette hozzá.

Azóta történt

Előzmények