Segít a szolgáltatóválasztásban a telko.hu

Kevés embernek van ideje vagy türelme arra, hogy órákig böngéssze az egyes távközlési szolgáltatók ajánlatait, pedig előfordulhat, hogy a jelenlegi szolgáltatásait akár jelentősen olcsóbban vagy jobb feltételekkel is igénybe vehetné. A napokban indult telko.hu csomagkereső oldal célja, hogy a felhasználók számára megkönnyítse az eligazodást a távközlési szolgáltatók hatalmas piaci kínálatában.

Hasonló szolgáltatást évek óta üzemeltet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is Tantusz néven, de ennél a telko.hu kétségtelenül áttekinthetőbb és könnyebben kezelhető. Az új weboldalon a piacon elérhető, magán- és üzleti ügyfeleknek szánt mobil- és vezetékestelefon-csomagok, vezetékes és mobilinternet-csomagok, kábeles és műholdas televíziós ajánlatok, sőt a most virágkorukat élő kombinált csomagok (tv, internet, telefon) közötti keresésre, azok összevetésére van lehetőség. A készítők fő célja az egyszerűség és átláthatóság volt, az, hogy néhány kattintással kiszűrhetők legyenek az ajánlatok közül a látogató elképzeléseinek leginkább megfelelő csomagok.

A szolgáltatásokat összegző táblázatok rendszerét távközlési szakemberek állították össze. Az táblázatok azokat a kiválasztáshoz ténylegesen szükséges adatokat tartalmazzák, melyek az előfizetők számára fontosak a döntéshez, emellett rövid szöveges leírások is tájékoztatnak a részletekről. A szolgáltatások közötti böngészés során lehetőség van a különféle szempontok szerinti sorba rendezésre, szűrésre, például havi és percdíjak, sávszélesség, letölthető adatmennyiség vagy tévécsatornák szerinti szűkítésre, de beállítható az is, hogy csak a lak- vagy létesítési helyen elérhető ajánlatokat listázza a motor.

A szerkesztőség azt mondja: nemcsak rögzítik az adatbázisban a szolgáltatók ajánlatait, hanem meg is vizsgálják azokat, így a lényeges, apró betűs információk sem hiányoznak. Szolgáltatástípusonként külön ajánlóban emelik ki az általuk legjobb ár-érték arányúnak vagy újdonságnak számító csomagokat.

„Mi a keresgélés és összehasonlítás időigényes folyamatát elvégezzük a felhasználók helyett, és elolvassuk az apró betűs részeket is. Ezzel időt és pénzt takarítunk meg a látogatóinknak, akik talán olyan ajánlatokkal is megismerkedhetnek, melyekre korábban nem figyeltek fel. A telko.hu a teljes távközlési piacot lefedi, minden információ rendezett és áttekinthető. Bízunk abban, hogy látogatóink gyorsan megkedvelik az egyszerű választás lehetőségét” – mondta el Várkonyi Ádám, a telko.hu vezetője.

Várkonyi kiemelte, hogy az adatbázis napi rendszerességgel frissül, és az adatok pontosságát folyamatosan ellenőrzik. A mai napig az NMHH kormányváltás előtti nevével jelentkező Tantusz lehetőséget ad arra is, hogy ellenőrizzük: egy adott település adott utcájában mely csomagok érhetők el. Ilyen részletességű szűrést a telko.hu egyelőre nem tud, csak irányítószám alapján képes szűkíteni az ajánlatokat, de a közeljövő terveiben szerepel az utca és házszám szintű adatbázis beépítése is – árulta el Várkonyi.

Azóta történt

  • Megszűnik a második tárcsahang

    A vezetékes telefonhálózatokon távolsági hívásoknál nem lesz többé második búgó hang. A vonalat jelző első tárcsahang viszont megmarad, noha arra sincs már szükség.

  • A legtöbbünk jobb internetcsomagot keres

    Egy nem reprezentatív statisztika szerint a távközlési szolgáltatások közül a széles sávra vagyunk leginkább kíváncsiak.

  • ADSL-keresők tesztje

    A visszaszorulóban lévő technológiának szentelt szakblogon négy keresőoldalt vizsgáltak meg közelebbről.

Előzmények