Százmilliós plusz az econet.hu-nál

Az econet.hu egy konzorcium tagjaként pályázati támogatást nyert, amelyből a társaságra több mint 100 millió forint jut.

Az econet.hu Rt. által vezetett konzorcium 317,9 millió forint támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt 2005. évi Jedlik Ányos Program 2. alprogramja (Információs és kommunikációs technológiák) keretében. A megítélt támogatási összegből a társaságra jutó, vissza nem térítendő támogatás összegét később határozzák meg, de az vélhetően meghaladja majd a 100 millió forintot.

A projekt célja egy olyan hazai Globális Desktop Grid (GDG) technológia létrehozása és rendszerbe állítása, amely az eddigi kutatások eredményeit felhasználva elsőként alkalmazza a technológia megoldásait laboratóriumi vagy zárt vállalati környezeten kívül.

Az úttörő jellegű projekt megvalósítására létrejött konzorciumnak tagja az Országos Meteorológiai Szolgálat, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet, a Glia Kft., a DDC Automatika Kft., valamint az Env-in-Cent Környezetvédelmi Tanácsadó Iroda. A társaság grid technológiájának alkalmazásával létrejövő nagy kapacitású GDG rendszer számítási erofőrrásait az OMSZ-ben folyó numerikus egységes előrejelzési modell fejlesztések támogatására használják fel.

Az econet.hu nemrégiben egy másik konzorcium tagjaként már elnyert forrást az NKTH-tól, akkor e-Science Regionális Egyetemi Tudásközpont című 3 éves projektre kapott 800 millió forintból 33-75 millióra számított.

Azóta történt

Előzmények