Százharmincmillióért épít kórházi hálózatot a Synergon

A Synergon Informatika Rt. egy teljes hálózatfejlesztési projekt keretében Cisco hálózati eszközöket és végberendezéseket telepít a nyíregyházi Jósa András Kórházban. A beruházás értéke százharminckétmillió forint – közölte a társaság.

A 2200 ágyas, 2700 főt foglalkoztató nyíregyházi kórház a régió legnagyobb egészségügyi intézménye. Az észak-alföldi régióval 2005-ben a Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 4.4 keretében benyújtott pályázatával 294 millió forintot nyert egészségügyi információs technológiai fejlesztésekre és a kórházi információs rendszer bevezetésére. A projekt első szakaszában – saját forrásból – a nagy sebességű, biztonságos hálózati infrastruktúra kerül kiépítésre, melyet a Synergon a Cisco egészségügyi hálózati keretrendszerének felhasználásával valósít meg.

A Synergon a kórházban a Cisco IP-alapú, egységes kommunikációs rendszerével oldja meg a hang-, adat- és videokommunikációt, így csak egy hálózatot kell kiépíteni, üzemeltetni. A projekt során a cég az intézményben összességében több mint 1200 Cisco IP-telefont telepít. A mostani fejlesztés a későbbiekben újabb alkalmazások bevezetésére – például nővérhívó rendszer integrációjára, helymeghatározási szolgáltatások az egészségügyi eszközök, berendezések nyilvántartására – is lehetőséget teremt. A Synergon várhatóan 2007 első negyedévében zárja le a projektet, azt követően pedig teljes körű terméktámogatást biztosít a kórház részére.

Azóta történt

Előzmények