Formáld a világod! <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2020

Online kiállításon mutatja be a nyerteseket a C3 Alapítvány.

Formáld a világod! címmel nyílt virtuális kiállítás 19 éven aluli fiatalok digitális alkotásaiból. A művek többek között kreatívan reagálnak az utóbbi időszakban az egész világot uraló járványhangulatra is.

A kiállítás megtekinthető itt: https://verseny.c3.hu/2019/#nyertesek

Az alkotások a Formáld a világod! <19 Szabadfogású Számítógép verseny 2020-as pályázatára beérkezett nevezésekből kerültek ki, melynek célja, hogy a számítógép alternatív használati lehetőségeit bemutassa, valamint a 19 év alatti fiatalok generációjának újszerű gondolatait is közvetítse és azoknak bemutatkozási lehetőséget adjon.

A C3 Alapítvány idén 18. alkalommal szervezte meg 19 év alatti fiataloknak szóló számítógépes versenyét. Idén is bármilyen informatikai megoldással lehetett pályázni. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazta a zsűri.

A kategóriák sokszínűsége megmutatkozik a nyertes alkotásokban is, melyeknek nagy része a koronavírus által megteremtett kihívásokra is reagál.

A több mint 250 beérkezett pályázat közül zsűri által kiválasztott 13 nyertes ötletet 8 és 18 év közötti gyerekek valósították meg. A pályaművek között található többek között maszkfelismerő kapurendszer 14 éves, futárjáték 17 éves és animált videóklip 13 éves alkotóktól is.

A verseny történetét is érdemes végig követni, hiszen a pályaműveken keresztül láthatóvá válik a technológia robbanásszerű fejlődése mellett az is, hogy hogyan használták fel a fiatalok az újításokat kreatívabbnál kreatívabb módon az évek során (https://verseny.c3.hu/15/).

A verseny támogatói: Guidance, Microsoft, Goethe Intézet, Számlázz.hu, Deák17 Galéria, illetve az Időkép.hu.

Azóta történt

Előzmények