Tőzsdére mehet a Sony Honda Mobility

Hatalmas költségekre számítanak az Afeela kapcsán, a tőkebevonás egyik lehetséges formájának az IPO-t tartják.

A Sony és a Honda közös, elektromos autókra szakosodott vállalata a tőzsdére lépést fontolgatja jövőbeli tőkebevonási opcióként, árulta el Yasuhide Mizuno, a Sony Honda Mobility elnöke.

Mizuno szerint egy „magas értékű” elektromos autó, mint az újonnan bemutatott Afeela megépítésének költségei hatalmasok, ezért válhat szükségessé az IPO.

Ez mindenesetre csak az egyik opció, Mizuno szerint a saját lábukon kell megállniuk. Nem zárta ki az IPO lehetőségét tavaly márciusban Toshihiro Mibe, a Honda a vezérigazgatója sem.

Az Afeela márkanévvel egyébként érzelmi kötődést szeretnének elérni az ügyfelek irányába, ezt újfent megerősítették. Az USA-ban már 2026 tavaszán árulnál az autót, még abban az évben Japánban, majd idővel globálisan is. Fontolgatják továbbá a kínai piacra való belépést is. Mizuno közölte továbbá, hogy a Honda kiterjedt kereskedőhálózata ellenére az Afeela online lesz kapható, a szervizelésről még egyeztetnek. Árakról nem lehet tudni, a változó költségek miatt. Azt viszont igen, hogy számos modell várható Afeela márkanév alatt.

Előzmények