Hirdetés

Sokat érhet egy üzleti laptop. No de ennyit?

Hirdetés

Eszerint a hordozható eszközökön tárolt adatok szellemi és üzleti értéke akár ötszázszorosa is lehet a hardware árának. A Symantec megbízásából készített felmérés arra is rámutat, hogy a vállalatok többsége nem látja el megfelelő védelemmel a hordozható eszközöket, illetve nem tisztázott, hogy kinek a feladata az elektronikus levelek és tárolt adatok archiválása, illetve védelme. A nagyvállalatoknak tehát nemcsak az alkalmazottak által gyakran taxikban felejtett számítógépek, és a rajtuk tárolt adatok jelentenek problémát. A cégek ugyanis egyre nagyobb mértékben kénytelenek az e-maileket és a csatolt elektronikus tartalmakat archiválni, és ezek tárolása, kezelése jelentős többletköltséget jelent számukra. Ráadásul az archiválásnál fontos szempont, hogy az adatok ne sérüljenek, ne törlődjenek, és véletlen törlés esetén is megmaradjanak, illetve a jogszabályoknak megfelelően tárolják őket, védve az esetleges külső behatolásoktól.

Kiemelkedő adat, hogy a cégek 94 százalékánál nem azonnal és automatikusan készül biztonsági másolat a tárolt adatokról, és csupán 44 százalékuk készít biztonsági másolatot az alkalmazottak laptopjain lévő e-mailekről. Ezzel éles ellentétben áll, hogy a megkérdezettek több mint háromnegyede határozottan állítja, hogy a mobil eszközökön tárolt információi jelentős üzleti értéket képviselnek. A megkérdezettek közül néhányan azt állították, hogy ötmillió font (1 825 000 000 forint) értékű információ található a laptopjaikon.

Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója szerint az elektronikus levelek értékének növekedése, kezelésük növekvő költsége, valamint sebezhetőségük csökkentésének igénye arra sarkallja a vállalatokat, hogy egy olyan stratégiát dolgozzanak ki, amely garantálja az elektronikus levelek biztonságát, és a vállalati ügymenetnek megfelelően biztosítja az archiválást és az adatok tárolását.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények