Piacra dobja a focivébén bemutatkozott sportszoftverét az SAP

Az SAP bejelentette, hogy hamarosan minden labdarúgó-egyesület számára elérhetővé válik a német fociválogatott által használt technológia. A szintén német szoftvercég által kifejlesztett megoldás révén minden egyes játékos teljesítménye monitorozhatóvá, elemezhetővé válik, így jobbá tehető a csapat összteljesítménye.

A várhatóan a nyáron piacra kerülő termék a meccsek, edzések valós idejű monitorozáson túl a játékosok egészségügyi állapotának nyomon követésében, a tréningek megtervezésében, valamint az adminisztrációban is egységes platformon segíti a fociegyesületeket. A bármilyen eszközön elérhető megoldás mögött az óriási mennyiségű adatokat valós időben kezelni képes HANA technológia bújik meg.

Az e technológia nyújtotta lehetőségek már nemcsak a Bayern München és a TSG 1899 Hoffenheim csapatai számára érhetőek el, hanem a cseh nemzeti hokiszövetség is használa, a tegnap befejeződött vébén.

A hokis prototípust a cseh hokiszövetséggel közösen fejlesztették ki. Segítségével gyorsan és hatékonyan lehet elemezni az egyes csapatok stratégiáját, és ennek megfelelően készülni az összecsapásra. Ez esetben a 12 kamera képét elemző megoldás 37 különböző kritérium alapján analizálja a meccsen történteket, a játékosok teljesítményét, és segíti az edző munkáját.

Lapértesülés szerint a megoldás bevezetése 2,5 millió cseh koronába, közel 30 millió forintba került a szövetségnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények