SAP-ra váltott az ELTE

Sikerrel mutatkozott be az SAP integrált informatikai gazdálkodási rendszere az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A gazdálkodási, pénzügyi és számviteli folyamatokat egyetlen rendszerben kezelő szoftvercsomagot mintegy fél év alatt vezették be a KPMG tanácsadói – a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként – az ELTE-n.

A KPMG Tanácsadó Kft. 2004 augusztusában nyerte el az ELTE integrált gazdálkodási információs rendszerének bevezetésére kiírt pályázatot. A szűk határidők ellenére az SAP rendszer ütemezés szerint készült el. Az éles indulásra 2005. január elején került sor, majd az első negyedéves zárást is már az új rendszerben végezték.

A KPMG munkája kiterjedt a helyzetfelmérésre, a koncepció kidolgozására, a szoftverrendszerek telepítésére, majd testre szabására és a helyi paraméterek szerinti további finomításra, végül a munkatársak betanítására. Feladatuk volt a pénzügyi, számviteli és beszerzési folyamatok, az analitikus nyilvántartások kezelése, a készletvezetés, a tárgyieszköz-gazdálkodás, a számlázás, az előirányzat-gazdálkodás és a keretfigyelések megvalósítása.

Jelenleg mintegy ötven felhasználó végzi az SAP rendszerben a hat egyetemi és két főiskolai kar, valamint számos egyéb önálló gazdálkodó egység – kollégiumok, gyakorlóiskolák, óvodák, egyetemi könyvtár stb. – gazdálkodásának adatfeldolgozását – áll a KPMG közleményében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények