Szabadon árusítható az átalakított Galaxy táblagép

Egy düsseldorfi bíróság újabb határozatot hozott az Apple és a Samsung között zajló szabadalmi harcban, és kimondták, hogy a Samsung most már árusíthatja táblagépét, mivel az átdolgozott változat már eredeti készüléknek számít.

Az Apple amiatt nyújtott be keresetet, mivel úgy ítélték meg, hogy a német piacon megjelent Galaxy Tab 10.1 (most már Galaxy Tab 10.1N) kialakításához az iPadet másolták. A bíróság igazat adott a felperesnek, és tavaly megtiltották a Samsung gépének árusítását (a kezdeti európai tiltást nem sokkal ezek után Németországra korlátozták). A friss döntés szerint viszont az új változat „egyértelműen különbözik” az Apple termékétől, így szabadon árusítható.

Galaxy
Az új és a régi Galaxy Tab
Forrás: thenextweb.com

Az Apple egyébként nemcsak a német piacon támadta meg e szegmensben jelenlegi legnagyobb versenytársa, a Samsung androidos táblagépeit, hanem szerte a világon (például Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Hollandiában, Japánban és Koreában is), és mindenütt azzal az indokkal pereltek, hogy a Samsung Galaxy-szériája szolgai másolása az iPhone-nak és az iPadnek. Az eljárások változó sikerrel folytak az Apple szemszögéből, akik eddigi szabadalmi pereik döntő részét elvesztették, így például Hollandiában, az USA-ban és Ausztráliában egyelőre nem tiltották meg a Galaxy táblagép árusítását.

A Samsung is felvette a kesztyűt, ők is beperelték az Apple-t Németországban a mobiltechnológiával kapcsolatos szabadalmaik megsértése miatt: két esetben veszítettek egy mannheimi bíróságon, a harmadik szabadalmi ügyben március elején várható döntés.

Azóta történt

Előzmények