Samsung: nem bosszúból emelik az árakat

A Samsung nem azért emelte az Apple-nek szállított, a mobilkészülékekbe szánt processzorok árát, mert vissza akar vágni a versenytársnak a szabadalmi háborúban elszenvedett vereségért, és nem is azért, mivel az amerikaiak nem tudják az ő termékeiket helyettesíteni, hanem azért, mert egy, már az év elején megkötött szerződésben erről megállapodtak a cégek – írja a Cnet egy koreai lap riportjára hivatkozva.

A lap által megkérdezett szakértő szerint a teljes árnak körülbelül 6-9 százalékát meghatározó processzorok 20 százalékos áremelkedése valószínűleg 1-2 százalékos drágulást jelent majd az Apple készülékeinél.

A Samsung nem kívánta kommentálni az újabb lapértesülést.

A két cég kapcsolatát illetően egyébként igen fontos az a tegnapi kijelentés, melyet Shin Jong-kyun, a Samsung mobilos és IT-üzletágának vezetője tett, amikor a HTC és az Apple licencmegállapodása kapcsán arról kérdezték, tervezi-e vállalata, hogy hasonló szerződésről szóló tárgyalásokba kezdenek az Apple-lel. A dél-koreai vezető válaszában határozottan kijelentette, hogy „egyáltalán nincs szándékukban”.

Azóta történt

Előzmények