Keverd újra a Radiohead kamerák nélkül készült videoklipjét!

A Radioheadról eddig is tudtuk, hogy komolyan érdeklődnek a legújabb technológiai megoldások iránt, de mint a Google hivatalos blogjából értesültünk, most egy újabb lépéssel bizonyították innovatív hozzáállásukat.

A Google szakembereinek ugyanis megtetszett egy érdekes videoklipjük elkészítésének módszere, s megállapodtak a zenekarral, hogy a csúcstechnológiával készült klipet nyílt forrásúként teszik közzé, s ezzel egyrészt a zenekart, másrészt a megoldást is népszerűsítik. Az együttes House of Cards című videóját ugyanis nem hagyományos kamerákkal, hanem két különböző, de igen magas szintűnek számító letapogatási eljárással rögzítették: a Geometric Informatics és a Velodyne LIDAR (ezt használták a DARPA robotautó versenyén is a navigáló letapogatásra) rendszereivel. A videóban látható háromdimenziós képet a 360 fokban szkennelő 64 lézer hozta létre.

De azok is élvezhetik ezt a weboldalt, akik nem akarják kipróbálni az adott manipulációs lehetőségeket, mivel az oldalon található lejátszó lehetőséget ad arra, hogy a modelleket forgassuk, nagyítsuk-kicsinyítsük, látószöget válthassunk. Sőt, a projekthez iGoogle alkalmazás, oldaltéma és beágyazható videó is tartozik.

A tevékenykedni vágyóknak létrehoztak egy remixes YouTube oldalt is, ám valószínűleg csak elszánt geekek vágnak majd bele a melóba, hiszen több mint 500 megabájt a feldolgozandó nyersanyag mérete. De talán lesz belőle valami, bár egyelőre az oldal még üres, csak a fórumban van némi élet. Nagyon friss még a vállalkozás, bármi lehetséges.

Azóta történt

Előzmények