Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Café blog rovat

Pornót töltött és kirúgták, kártérítik

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Geek

Az ausztrál biztosítási ügynök beperelte egykori munkaadóját és nyert. A bíróság 10 000 ausztrál dollár megfizetésére kötelezte a vállalatot.

Kirúgta alkalmazottját az egyik ausztrál vállalat, mivel az a céges laptopon és a mobiltelefonon is pornót nézett. Ez hiba volt, döntött a helyi bíróság, miután a férfi beperelte munkaadóját.

A biztosítási ügynökről köztudott volt, hogy a munkahelye által biztosított eszközöket szexuális tartalmak megtekintésére is használja, mikor a vezetőség kérdőre vonta, alapvetően nem is tagadta mindezt. Azt mondja ugyanis, semmi rosszat nem tett, a pornót munkaidőn kívül töltötte és nézte.

(illusztráció)
Képünk illusztráció (forrás: Flickr)

Nem mintha ez egyáltalán szóba került volna a felmondásában, egyszerűen azért rakták ki, mert illetlen tartalmakat tárolt a vállalati gépeken. A bíróság azért döntött a tízezer ausztrál dolláros kártérítés mellett, mert a munkaadó nem fektette le a szabályokat, azaz nem volt szerződésük arról, mire, hogyan használhatják a dolgozók a cégtől kapott eszközöket. A bírósági ítélet szerint emiatt nem érdemelt kirúgást az illető, jár neki a nagyjából 2,2 millió forint.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.