Art of projects – nemzetközi projektmenedzsment konferencia Budapesten

Viszonylag kevéssé ismert tény, hogy Magyarország projektközponttá vált az utóbbi években. Hazánkban jelentős multinacionális cégek hoztak létre nemzetközi támogató feladatokat ellátó, projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó központokat (pl. ExxonMobil, Teradata, SAP, CITI, HP, IT Services, BP), melyek igénylik a képzett, tapasztalt projekt-koordinátorokat, menedzsereket. Ezek a szakemberek - köztük külföldiek is - Magyarországról irányítanak távmenedzsmenttel több kontinensen átívelő beruházásokat, irodanyitást, szoftverfejlesztést, IT-rendszerek kiépítését.

A The Times idei előrejelzése szerint 2020-ig 15,7 millió új projektmenedzserre lesz szükség a világon a leginkább projektalapú hét iparágban. A lap szerint a megfelelően képzett projektmenedzsereknek rendkívül fontos szerepe lenne, hiszen minden, projektre elköltött 1 milliárd dollárból átlagosan 135 millió dollár rossz helyre megy, és felesleges kiadásnak bizonyul. A Times által készített felmérés az tis kimutatta, hogy ez a 135 millió dolláros összeg jelentősen eltér a projektmenedzsment különböző szintjein lévő szervezeteknél. A jól képzett szakemberek által vezetett és jól felépített projektek esetén ez az összeg csak 20 millió, míg az érettségi mutatók alsó negyedében akár 280 milliós veszteség is jelentkezhet.

A 10 éve alakult PMI Budapest, a Project Management Institute (PMI), a világ legnagyobb, 193 országban jelenlévő, közel 450 ezer egyéni tagot számláló projektmenedzsment szakmai szervezetének budapesti tagozata azzal a céllal jött létre, hogy tudásközpontként támogassa a szakembereket, elérhetővé tegye számukra a nemzetközi eredményeket, az elméleti és gyakorlati tudásanyagokat, és folyamatos kommunikációval, szemináriumok, konferenciák szervezésével fórumokat biztosítson a képzésnek.

A PMI magyar szervezete ezért november 7-ére nemzetközi konferenciát szervezett, „Art of projects”, azaz a projektek művészete címmel. Ez a Nemzetközi Projektmenedzsment Napja is, melyet 2004 óta tartanak, amikor olyan rendezvényeket szerveznek, melyek célja elősegíteni a projektmenedzsment igazi hivatásként való elismerését, növelni a projektmenedzsment értékét és alkalmazásának tudatosságát, hogy a szakma az üzleti és kormányzati stratégia kulcsává váljon. Az Art of projects az első nemzetközi projektmenedzsment konferencia lesz Magyarországon, világszinten elismert szakértőkkel és előadókkal, angol nyelven. A konferencián a projektmenedzsment legaktuálisabb témáit járják körül, például a projektportfólió-menedzsmentet, a projektirodák kérdéskörét, az „agilis” megközelítést. Az előadásokon túl a résztvevők workshopokon elemezhetik ki az ötleteket, példákat a külföldi és hazai előadók segítségével. Az esemény házigazdája a CEU professzora, Bőgel György lesz, és kiemelt hazai előadóként dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója is beszél majd a projektmenedzsment fontosságáról a múzeumfejlesztés és a kiállítások kapcsán.

A konferenciára regisztrálni, és a részletes programot megtekinteni ezen az oldalon lehet.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

  • Böngésző, PDF-olvasó és router is elhasal az Ethical Hacking konferencián

    Újabb látványos törésekkel és azokhoz kapcsolódó részletes elemzésekkel bővült az idei Ethical Hacking konferencia. A mobileszközök és -hálózatok, illetve közösségi oldalak hekkelése mellett böngésző és PDF-olvasó törésével, valamint a routereket célzó, konkrét támadások ismertetésével egészült ki a program.

  • App!system 2014: középpontban a vállalati informatika

    Június 4-én tartja a HWSW az idei első konferenciáját. Az App!system 2014-en a vállalati informatikában jelenleg használt technológiák és termékek lesznek a fókuszban.

Előzmények