Pénztárgépek: szigorító rendelettel gyorsítanának

Varga Mihály elégedetlen az az új, online adatkapcsolatra képes pénztárgépekre való átállás ütemével, ezért a nemzetgazdasági miniszter új szabályozás bevezetését ígérte vasárnap a Pest megyei Sarlóspusztán, ahol fiatal közgazdászokkal találkozott a Fejlődő Vállalkozások Egyesülete által szervezett harmadik iCon gazdaságpolitikai konferencián.

A tárcavezető kérdésre válaszolva azt mondta, hogy napokon belül megjelenik egy rendelet az átállás gyorsítására: a megrendelésben közreműködő szakszervizeknek a pénztárgép-megrendeléseket nyolc napon belül továbbítaniuk kell a forgalmazóknak, amelyeknek hét napjuk lesz arra, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) bejelentsék a rendelési adatokat.

A NAV honlapján közvetlenül a forgalmazóktól lehet majd megrendelni a pénztárgépeket - tette hozzá a miniszter.

A vg.hu beszámolója szerint Varga Mihály egyúttal megerősítette: a kormány nem tervez több határidő-módosítást a NAV-hoz bekötött pénztárgépek beüzemelésére. Hozzátette: a nagy gépek esetében – vagyis a nagyobb üzletekben – január elsejétől szigorú ellenőrzésekre kell számítani. Demján Sándor , a VOSZ elnöke éppen ezért azt kérte az eseményen Varga Mihálytól, azok a kereskedők, amelyek hibájukon kívül csak 2014-ben tudják felszerelni az új gépet (vagyis igazoltan regisztráltak, ám nem szállították le a számukra a kasszát), ne essenek el a gépenkénti 50 ezer forintos támogatástól.

Azóta történt

Előzmények