Mégsem büntet a tévinformációk terjesztéséért a PayPal

A PayPal frissített irányelvei azt állították, megbüntetik a tévinformációk miatt a felhasználókat – a cég jelezte, hogy hiba történt, nem így van.

A PayPal a Bloombergen keresztül közölte, hogy nem bírságolja meg a felhasználóit a tévinformációk miatt – pedig a korábbi irányelv-frissítései ezt állították, 2500 dolláros büntetést emlegetve.

A PayPal szerint az irányelvek frissítésébe pontatlan információ került – mire ezt közölték, addigra a médiában és a közösségi médiában is támadás alá került a cég. Az egyik szóvivő szerint nem igaz, hogy a tévinformációk miatt megbüntetik az embereket, ezt a megfogalmazást sosem akarták beletenni az irányelvekbe, és sajnálják az okozott félreértéseket.

A jelentések szerint a frissítésbe az került, hogy megtiltják a felhasználóknak a szolgáltatásuk használatát, ha a tevékenységük tévinformációk küldéséhez, közzétételéhez, nyilvánosságra hozásához kötődik. Az irányelvek megszegését alkalmanként 2500 dolláros bírsággal büntették volna, november 3-tól.

A PayPal korábbi elnöke, David Marcus maga is felháborodott, közölve, hogy ez szembemegy mindennel, amiben ő hisz. Később Elon Musk, a PayPal társalapítója is egyetértett ezzel egy tweetjében.

Előzmények