Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Male

  nagyúr

  Csodás... szüntessük meg a szólásszabadságot, különben még a végén az emberek olyanokat gondolnának, ami nekünk nem tetszik.

 • ledgeri

  nagyúr

  Cenzor AI-t az iskolákba, éljen!

  anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

 • Fred23

  nagyúr

  Én is az amerikai típusú szólásszabadság híve vagyok, de tény az is, hogy itt nincs tökéletes megoldás, mert az se jó, ha ezerrel terjedhet sokféle agymosás.

 • X. Y.

  friss újonc

  Szépen hangik ez egy ártalmatlannak látszó hírben vagy tudósításban, de mostanában alapvető, hogy semmi sem az, aminek látszik, ez sem az ügyes technológiáról szól, amitől majd jobban él a nép - egyelőre Nyugaton, mert még csak a szele ért ide -; a döntő többég el sem tudja képzelni, mi is folyik az USA-ban vagy az EK-ban, az EU jelentős részében kb. Németországgal az élen, milyen sebesen távolodik el a magát haladónak tekintő értelmiség a valóságtól.

  A hírbeli fejlesztések egy része valóban az aktuális problémákról szól az erőszakkal kapcsolatban, de leginkább az egyre kiterjedtebb szellemi kontroll jön létre - részben már múlt időben. Olyan léptékű kifordított gondolkodást és marxizmust még mi sem láttunk, ami ott már napi gyakorlat - akkora a haladásnak hívott leépülés, annyira működésképtelenné válnak a személyek és az intézmények minden szinten, hogy a polgárháború és a káosz igen közelinek tűnik, egyébként az amerikaiak saját bevallása szerint is.

  A társadalmi élet eddigi alapjait (ismét) felborítja az ideológia; úgy gondolják a progresszívek (már nem hívhatók liberálisoknak), hogy mindenkinek igaza van saját nézőpontjából, ezért a támpont, a sorrend nem valamiféle tapasztalatból, racionalitásból vagy megegyezésből alakul ki, hanem úgy veszik, hogy az illetőnek annyira van igaza, amennyire hátrányos helyzetűnek tekinthető... Láttunk már ilyet a történelem során, az inga jó ideje megint balra lendül, egyébként a kapitalizmus létező problémái miatt, de inkább azt kellene javítgatni. Másfelől az egyén már nem tud vitatkozni, minden eltérő véleményt személyes támadásként él meg, ezért a mikor hátrány éri, személyes tapasztalata ellentmond pl. egy lehetetlen helyzetnek, ami vele történik, azonnal előkerül az agresszió.

  Leírták már nagyon régen, hogy (a tömegpusztító fegyverként működő, minden pórusán át erőszakot lélegző, vérprimitív ún. szórakoztatás mellett) az internet amúgy is hajlamosít erre különféle folyamatok eredményeképpen - beleértve a szociális média egyes, részben öntanuló algoritmusainak tevékenységét is, amik a felhasználók ott tartása érdekében a szélsőségekes tartalmakat tolják az előtérbe. Valamint az életszínvonal vagy közbiztonság bármilyen romlását egyszerűbb ideológiákkal elfedni, mint utánamenni a problémáknak és tenni ellene - azokból a bajokból, amikről évtizedekkel ezelőtt is beszéltünk már, csak a módját nem tdtuk, hogyan fognak megjelenni, és annyi bekövetkezett már... sokszor meglep.
  Szóval a nagy küzdelem a szélsőségek és természetesen a nagybetűs rasszizmus meg a gendermarhaságok ellen természetesen úgy értendő, hogy a szellemi fősodor, a hatalom ellen, egyes információk megjelenítéséért küzdők kerülnek a hatalom és a nagyvállalatok célkeresztjébe, logikusan levezethető, hogy milyen okok miatt válik lassan bármi (bármilyen jelentős vagy aktuális jelenség) kimondhatatlanná. Mondom ezt úgy, hogy tisztában vagyok vele, hogy minden 6-7. ember meleg, ami óriási szám, és senkinek sem kívánom, hogy pusztán ezért ne élhessen teljes éltet, de vannak határok, minthogy Nyugaton már a kötözős, félmeztelen, perverz népség felvonulása is gyereksimogatóvá vált (pontosabban őket simogatják a gyerekek, láttuk a felvételeket), ami ellen egy szót sem szólhat senki, mert az állásának elvesztését kockáztatja stb. stb., és mondom úgy, hogy a Kelethez sem szeretnék tartozni...

  A semmire sem jó, parazita tömegek pedig boldogan élnek az új lehetőségekkel, bűnözőket éltetnek, ami különösen elviselhetetlen számomra, leépítik a társadalom működéséhez szükséges alapvető intézményeket - az amerikaiak annyira nem tudják, milyen jól élnek másokhoz képest... és történelmi ismeretek nélkül igen veszélyesek is; akár Sztálint is ünnepli a mai haladó (tengerentúli) polgár, mert a tömeggyilkosságokról és egyéb apróságokról mit sem tudnak. És közben az ún. fejlett világ meg minket kb. Kazahsztánnal vesznek egy kalap alá a szándékos félretájékoztatás, külső és belső balos uszítás miatt, minden népnél befeketítenek, ahol tudnak, de ez most mellékszál.

  Pedig örülhetünk hogy az elnyomó rendszerek által meggyötört, zsigerileg óvatos, sőt gyanakvó konzervatív nép és konzervatív kormánya (bár ezek a fogalmak is tolódnak ide-oda; bal-jobb, liberális-konzervatív), szóval ezek miatt még csak a szelét érezzük mindannak a szellemi leépülésnek, ami a Nyugaton zajlik, és nem értjük, mi a bajuk velünk, azt hisszük, hogy a demokrácia egy önmagától létező, abszolút fogalom, amihez és a Nyugathoz még mindig igazodni kell. Persze nálunk is tömegek nevetik ki újra és újra akár a népszavazást a migrációról, akár a népszavazást a gyermekek védelméről, mert hiába alapvető érdeke mindegyikünknek az egység felmutatása ezekben a kérdésekben, sokakkal bármikor elhitethető (vagy persze érdekből mondják, van erre elég aljas szervezet elég idegen pénzzel), hogy nem létezik az, ami Nyugaton napi gyakorlat: például a szép új multikulti civilizáció mellékterméke, mikor a primitív, félvadállat népek beszivárgott, szintén leginkább élősködő tagjai bármikor, bárhol megkéselnek bárkit, aki éppen nem tetszik nekik, erőszakolják, ölik a nőket, mert azok náluk jogban még mindig az állatok után következnek, vagy éppen a kisgyermekek nemváltoztatása Amerikában, ami világos, nem rögtön műtéttel kezdődik, de a rögtön adni kezdett készítmények hatása pontosan olyan visszafordíthatatlan - a szülőnek nincs beleszólása, és pusztán azért kezdődik el a folyamat, mert a 4-5 éves fiúgyereket egyes helyeken megkérdezik, hogy fiúnak vagy lánynak gondolja-e magát és történetesen lányt mond vagy fordítva stb. stb.

  Szóval felesleges bármilyen érzést is kötni ahhoz, hogy na, most a szélsőségeseknek majd jól bealkonyul - a helyzet sokkal-sokkal bonyolultabb és kevésbé ad okot bármiféle bizakodásra, hogy a technikai haladás segít majd a technikai haladásnak az árnyoldalain. Kár érte, sohasem az eszköz a hibás.

  [ Szerkesztve ]

 • Fred23

  nagyúr

  válasz mzso #6 üzenetére

  Sajnos nálunk nincs akkora szólásszabadság, mint az usákoknál, sokan ezt talán nem tudják. Agymosás tekintetében viszont kijöhet egálra.

 • X. Y.

  friss újonc

  Tessék, hír a Science.org-on, ez miért nem rémhírkeltés (mivel nyilván bármi mástól is megugrik a hormonszint...)? https://www.science.org/content/article/discrimination-causes-nearly-instantaneous-spikes-stress-hormones Röhej. Science! Csak illusztráció a fentiekhez, hogy pontosan mi is a mai helyzet a világban a józan ésszel és a szakmai intézményekkel úgy általában is.

 • Gargouille

  őstag

  A gyakorlat azt mutatja sajnos, hogy az emberi civilizáció - jelenleg még - nem elég érett a teljes és közvetlen szólásszabadsághoz.

  Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

 • peppa

  kezdő

  válasz Gargouille #9 üzenetére

  Egy ilyen közösségben, mint az itcafe, vajon mennyire tudjuk megőrizni a nyitottságunkat, érdeklődésünket és toleranciánkat az olyan szavak hallatán pl.: Krisztus, Homeopátia, Ezotéria?

  Én ilyen irányban látom a kiutat: önismeret, oktatás.

  Ma már a legtöbben elmehetünk pszichodráma csoportba, biográfiára, vagy egy jó pszichológushoz. Ezek mind elérhetőek körülöttünk.
  Az oktatásban a csúcs állami rendszerek, mint pl.: a finn, svájci állami oktatás nagy részben hasonlítanak a Waldorfra, kicsit több benne a technika és kevesebb a művészi véna de ez simán pótolható otthon annak, akinek fontos. Magyarországon a Waldorf már szabad szemmel is látható dolog, még Budapesten kívül is, sőt új iskola is állapítható, ha vannak kellően elszánt szülők.
  Szerintem ezek valóságos lehetőségek itt es most azoknak, akik elég értéket látnak ebben, hogy tegyenek érte.

  Szerintem ez véd meg legjobban a szélsőséges tartalmaktól.

 • #31733248

  törölt tag

  A saját történelmüket eltörlő, a fehér bőrük miatt bocsánatot kérő eszelős hülyék gyorsvonata ez, nem érdemes felszállni. :N

 • #12732928

  törölt tag

  elfelejtik sokan, hogy ezek csak kiba..... weboldalak. marhára nem kötelező látogatni egyiket se. MÉG! ;]

 • mzso

  veterán

  válasz peppa #10 üzenetére

  Miért kéne nyitottnak, és érdeklődőnek lenni a marhaság felé?

 • Gargouille

  őstag

  válasz peppa #10 üzenetére

  Itt az ITcafe-n megkockáztatom, hogy kimagasló a kulturális színvonal más fórumokhoz és online közösségekhez képest, de még itt is ritkaságszámba megy, hogy érdemi/értelmes párbeszéd alakuljon ki egy tetszőleges cikk alatt. Általában pár komment után - tök értelmetlenül - egymás személyének a megsemmisítésébe megy át a legtöbb diskurzus. :)

  Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

 • peppa

  kezdő

  válasz mzso #13 üzenetére

  > Miért kéne nyitottnak, és érdeklődőnek lenni a marhaság felé?
  Azért, hogy nyitva hagyhassuk azt, hogy ezek nem marhaságok, csak még nem tudjuk hogyan nem azok.

  Szerintem van legalább kétféle marhaság:

  Az egyik a laposföldes marhaság, ami jelen tudásunkkal cáfolható pl.: a geometriában, földmérésben, építészetben szerzett párezer éves tudásunkkal kimérhető a Föld görbülete, azaz nem lapos. Több más módon is ugyanerre az eredményre juthatunk.

  A másik fajta marhaság, ha én kitalálom azt, hogy zöld gyíkemberek fingták ide az univerzumot, az tudományosan nem cáfolható, de nem is igazolható, mert megfelelő fogalmak hiányában nem tudjuk megmagyarázni, elképzelni ennek az igazságát és hogy ez hogyan illeszkedik a már tapasztalati úton igazolható fogalmainkhoz. Ez lehet tényleg marhaság, amit egy hitközösség legombolására találtam ki, de valaha az is ugyanilyen marhaság volt, hogy a Föld forog a Nap körül.

  Azok, aki nem ragaszkodtak túlságosan ahhoz a triviális mindennapi látványhoz, hogy a Nap felkel és lemegy a Föld égboltján, meg tudták őrizni nyitottságukat, érdeklődésüket és jószándékkal tudtak közeledni egy ilyen bizarr állítás felé, nekik volt esélyük felfedezni egy új nézőpontból a Föld és a Nap viszonyát.

  Az előző kommentemben említett dolgokkal kapcsolatban nem tudok olyan állításról, ami tudományosan cáfolható, csak olyanról, ami nem bizonyítható.

Új hozzászólás Aktív témák