Pannon: új székház, új munkakultúra

Hirdetés


A cég mai közleménye a Pannon új, saját beruházásban épülő székházát mutatja be, mellyel kapcsolatban a távközlési vállalat vezetői azt hangsúlyozzák, hogy nem csak egy új épületet adnak majd át, hanem az elkészült központban hazánkban elsőként egy új munkamódszert is bevezetnek. A székház a törökbálinti Égett-völgy nyolchektáros területén várhatóan a jövő év végéig épül fel, az építkezés idén májusban kezdődik.

„Az irodaház több mint egy épület, új munkakultúrát teremtünk Magyarországon. A jövő munkahelyét építjük, ahol több mint 1200 munkatársunk inspiráló, nyitott és mobil környezetben dolgozhat. Mindig is nagy figyelmet fordítottunk az innovatív technológiai megoldásokra és a felelős gondolkodásmódra, most a legkorszerűbb munkakörnyezetet szeretnénk megteremteni dolgozóinknak, hiszen ők az alapkövei az ügyfeleink elégedettségének és hűségének” – fogalmazott a Pannon vezérigazgatója, Ove Fredheim az építkezés részleteiről beszámoló mai sajtótájékoztatón.

A vállalat előzetes tájékoztatója szerint a Pannon székháza az innováció és az új munkafilozófia jegyében épül. Az épületben nem lesznek önálló, zárt irodák, hanem átlagosan negyvenfős munkaegységeket alakítanak ki, melyeken belül a munkatársak változtathatják a helyüket. Az új munkamódszer meghatározó eleme az otthoni munkavégzés lehetősége, melynek alapja az az elképzelés, hogy a munkatársak teljesítményét nem az irodában eltöltött idő, hanem a határidőre és minőségben elvégzett munka határozza meg. E gondolkodásmód segíti a magánélet és a munkahely harmóniájának megteremtését, és lehetőséget teremt az épületen belüli munkaállomások gazdaságosabb kihasználására is.


Az új munkamódszert a Pannon anyavállalata, a norvég Telenor öt éve hatékonyan alkalmazza – a fornebui központ több nemzetközi elismerés, köztük a rangos Prix d`Excellence építészeti díj tulajdonosa.

Az építkezést a tervek szerint kiemelt környezetvédelmi felelősséggel kívánják megvalósítani. A nyolchektáros területnek mindössze 7,55 százalékát építik be a megengedett 30 százalék helyett, az előírt 40 százalékon felül pedig a völgy 69 százalékát hagyják meg zöldterületnek. Az építkezés során felhasznált anyagok és technológiák, a külső időjárási és belső használati tényezőket figyelembe vevő intelligens vezérléshez kapcsolódnak majd, mely révén energiát lehet megspórolni. Az új épületben a napi munka során felhasznált papír mennyiségét még tovább csökkenti a Pannon, az ehhez szükséges technológiai megoldások tervezése, fejlesztése már most folyamatban van.

Az épület tervezője a Zoboki–Demeter és Társaik Építésziroda Kft.

Azóta történt

Előzmények