Androidon is kipróbálható az Opera Mini 5

Opera Mini 5Az Opera Software ma elérhetővé tette népszerű mobilos böngészője, a Mini fejlesztés alatt lévő 5-ös kiadásának Google Android operációs rendszeren futó bétáját. A szoftvergyártó szerint a programmal gyorsabb és kötséghatékonyabb az internetezés az e platformot használó telefonokon, az új funkciók pedig a számítógépeken megszokott böngészési élményt nyújtják.

Ilyen újdonság az áttervezett grafikus felület, az asztali verzióban már bevált tabos böngészés és a gyorshívó (speed dial) megjelenése, valamint a jelszavakat megjegyző password manager és a könyvjelzők. A cég közleménye szerint a program alkalmazkodik a hardverhez, és a mobiltelefon beviteli eszközéhez (érintőképernyő vagy billentyűzet) illeszkedő funkciókat kínál fel.

„A vizsgálataink alapján világossá vált számunkra, hogy az internetezők elsősorban a könnyű kezelhetősége miatt választják az Opera Minit, mert egyszerű vele böngészni. Az, hogy a web univerzumában egy apró képernyőn keresztül próbáljunk eligazodni, félelmetes ugrásnak tűnhet, ezért is volt célunk a kezdettől fogva a PC-n megszokott böngészési gyakorlat átültetése, az egyszerű kezelhetőség szem előtt tartásával, mobiltelefonokra” – mondta néhány hónappal ezelőtt az új kiadás fejlesztésének fő csapásirányáról Jon von Tetzchner, az Opera Software akkori vezére.

Az Opera Mini 5 Androidon futtatható második bétája a cég weboldaláról tölthető le, közvetlenül mobiltelefonra vagy PC-re

Azóta történt

Előzmények