Elindult az Onbox, az új magyar levelezőszolgáltatás

Az e-mailezés felgyorsítását, korszerű biztonsági technológiát, levélben küldhető óriásfájlokat, reklámmentességet és magyar nyelvű ügyfélszolgálatot ígér a rendszer.

Ahogy az Origo mögött álló New Wave Media Group Zrt. korábban jelezte, egy új levelezőszolgáltatást fejlesztettek (ezt kissé szarkasztikusan akkoriban „Freemail 2” néven emlegették a tudósítások), melyet ma jelentettek be hivatalosan, mától már használható, be lehet regisztrálni.

A hivatalos közlemény szerint a meglévő SMTP, IMAP, POP3, CalDAV és CardDAV protokollokat felhasználva az Onbox az ígéretek szerint új technológiai funkciókat is nyújt, és a mai társadalom legfőbb igényeinek kiszolgálására törekszik. A teljes mértékben magyar fejlesztésű levelezőrendszer a korszerű kétlépcsős azonosítást alkalmazva védi ügyfelei fiókjait, ezzel belépve a legbiztonságosabb szolgáltatók közé.

Onbox
[+]

„Az Onbox a hagyományos e-mailezést a felhőalapú megosztással ötvözi, ledöntve ezzel a tárhelykorlátokat. Ezentúl nem szükséges folyamatos mentés vagy törlés, de még csak külső, ismeretlen oldalak szolgáltatásait sem kell igénybe venni nagyobb mennyiségű adat küldéséhez, fogadásához. 100%-os biztonságra törekedtünk, miközben a felhasználóknak minden olyan támogatást meg kívántunk adni, amivel egyszerűbbé és könnyedebbé tehetjük mindennapi elektronikus kommunikációjukat – mondta el Szima-Mármarosi Balázs, az Onbox termékmenedzsere, aki úgy véli, a szolgáltatás méltó versenytársa lehet a nemzetközi óriásoknak, sőt bizonyos mértékben akár túl is lőhet rajtuk, főként ha a levélben küldhető óriásfájlokat nézzük, amelyek itt akár 1GB-osak is lehetnek.

Onbox
[+]

A szolgáltatás a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt, tudásintenzív és innovatív vállalatok, jelentős szellemi értékeket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások és technológiák házon belüli fejlesztésére irányuló pályázatának egyik nyertese. A terveket a New Wave Media Group Zrt. fejlesztői csapata találta-, majd dolgozta ki, és az üzemeltetés jövőbeni feladata is hozzájuk tartozik, ide értve a magyar nyelvű ügyfélszolgálatot, valamint a későbbi fejlesztéseket. A termék üzleti változatát várhatóan 2018 elejétől élvezhetik majd a kis- és középvállalatok szakemberei.

Onbox
[+]

Azóta történt

Előzmények