Olcsóbb buddhista temetéseket ígér a búcsúztatórobot

A SoftBank a kórházak után a temetőkben is bevetné Peppert, a bociszemű robotot.

A japán SoftBank különös szerepkörben vetné be 120 centiméteres emberszerű Pepper robotjait, buddhista csuhába öltöztetve celebrálná a temetéseket. A bolti és reptéri segítőként, kórházi személyzetként már bizonyított robotokat a Nissei Eco programozza buddhista kántálásra, illetve a búcsúztató levezetésére.

A Nissei Eco szintén japán cég, 17 éve foglalkoznak a műanyagok mellett temetési kiegészítők gyártásával is. A vállalat közleménye szerint nagyjából 50 ezer japán jenbe kerülne egy robot vezette temetés, azaz mintegy 117 ezer forintot kellene fizetniük a gyászolóknak. Ez lényegesen alacsonyabb összeg, mint amit egy pap kér ugyanezért.


(forrás: Japan Times) [+]

Peppert az új szerepkörben először a jövőheti Nemzetközi Temetkezési és Temető Show-n mutatják be Tokióban. Egyelőre nem tudni, mekkora sikere lesz a gépi papnak, a SoftBank arra számít hogy a következő hetekben nőhet majd az érdeklődés a robot iránt.

Azóta történt

Előzmények

  • Egy majdnem tökéletes robotos erődemonstráció

    Kedves cicaharc a színpadon két robot között, a közönség pedig ujjong. Aztán jön a rémálom.

  • MI és a Robot

    A kiállítás rendezői arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika exponenciális sebességű fejlődése teljesen meg fogja változtatni a mindennapjainkat.

  • Bociszemű robot mutatja az utat a belga kórházakban

    Pepper elsődleges feladata a tájékoztatás, emellett igyekszik jobb kedvre deríteni a betegeket. Speciális szoftvercsomagja révén már nem csak a kávézóban segít.