1955. október 28.

Seattle-ben megszületett William Henry Gates III, akit a világ a Microsoft alapító tulajdonosaként, Bill Gates néven ismert meg.

 

Előzmények

  • 1980. augusztus 28.

    Az IBM és a Microsoft vezetői aláírnak egy tanácsadói szerződést, melynek értelmében Bill Gates vállalja, hogy 15 ezer dollárért elkészít egy szoftverspecifikációt az IBM személyi számítógépe számára. A legenda szerint Jack Sams, az IBM szofverrészlegének vezetője arra kérte Gatest, hogy készítsen alternatív megoldásokat a CP/M-86-os OS-re, mire a Microsoft vezetője azt válaszolta, hogy talán már meg is van.

  • 1996. augusztus 20.

    Az id Software kiadja az egyik első belső nézetű lövöldözős játék (FPS), a nagy népszerűségnek örvendő Doom Windows 95-re írott változatát. Az 1993. december 10-én megjelent játék korábbi verziói még DOS-ra készültek, de amikor 1995 végén kiderült, hogy a Doom több gépen fut, mint a Windows 95, az OS-t népszerűsíteni kívánó Bill Gates kérésére elkészítették a windowsos verziót is, melynek bemutatójába Gateset is bedigitalizálták.

  • 1975. július 22.

    Bill Gates és Paul Allen licencmegállapodást kötnek a Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS) vállalattal a BASIC programnyelv implementációjáról. Ennek értelmében a két fejlesztő 3000 dollárt kapott a szerződés aláírásakor, illetve minden eladott 4K BASIC után 30, a 8K BASIC után pedig 35 dollár járt nekik.

  • 1981. június 25.

    A hat évvel korábban gründolt Microsoft átalakul magánkézben lévő vállalattá, amelynek elnöke Bill Gates, elnökhelyettese pedig Paul Allen. Az ezek után Microsoft Inc. néven működő céget Washington államban jegyzik be.