Digitális Visegrád

Megjelent a 2017/18-as magyar V4 elnökség keretében elindított V4 Smart Platform szakmai dokumentuma.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közleménye emlékeztet rá, hogy a 2017-2018-as magyar V4 elnökségi program Digitális Visegrád prioritása tartalmazta a V4 Smart Platform projekt elindítását, amellyel a magyar elnökség egy közös, digitális szolgáltatási tér kialakítását kezdeményezte. A projekt összhangban van a korábbi V4 elnökségek és a 2017. márciusi varsói V4 kormányfői csúcs azon elhatározásával, hogy a visegrádi országok tovább erősítsék együttműködésüket a digitalizáció és az innováció területén.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által elindított V4 Smart Platform kialakításának célja, hogy a V4 tagországokban közösen bevezethető, egységesen átjárható, a lakosság kényelmét és a közigazgatást segítő elektronikus szolgáltatások valósuljanak meg. A V4 Smart Platform projekt fókuszai között szerepel a V4 digitális szakmai közösség létrehozása, illetve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által készített „V4 Smart Platform White Paper” című dokumentum foglalja össze a határokon átnyúló lehetséges szolgáltatásfejlesztési javaslatokat.

V4
[+]

A V4 Smart Platform White Paper vázát, valamint a kezdeményezés folytatásával kapcsolatos javaslatokat számos V4 és V4+ körű konferencia, illetve partneri workshop (Iparági Workshop Budapest, Digital Visegrad 4 Europe Ljubljana, V4 Smart Platform Nemzetközi Workshop Pozsony, 2.SSCC/Metroonline 2018 Nemzetközi Konferencia és Smart City Klaszter Workshop Poprád) szakértői egyeztetései alapozták meg.

Azóta történt

Előzmények