Megújul a Facebook mobilalkalmazása

Sokkal jobban fog hasonlítani a Messengerre, áttekinthetőbb lesz a felülete. Az ikonokat drótkeretesre cserélik.

Megint változik a Facebook mobilalkalmazásának hírfolyama. A közösségi oldal rendszeresen finomhangolja, vagy akár teljesen át is variálja a felületet aszerint, hogy éppen mit mutatnak a felmérések és a tevékenységeket figyelő algoritmusok. A hamarosan érkező változtatások áttekinthetőbbé teszik a folyamot, miközben ötleteket emelnek át a Twittertől is.


[+]

Ami elsőre fel fog tűnni a felhasználóknak, hogy a Facebook visszavesz a sötétkék tónusokból, miközben a Twitterről ismerős lekerekített élek kerülnek az alkalmazásba. Ezzel együtt a hozzászólások is sokkal inkább hajaznak majd a Messengerben megszokott üzenetekre.


[+]

A menügombok is tisztulnak, vékony keretes, egyszerűsített ikonokat kapnak. A kedvelés és a hozzászólás pedig hangsúlyosabbá válik (nagyobbra nő), így könnyebb lesz ezeket eltalálni.


[+]

A szögletes profilképeket szintén kerekre cseréli a vállalat, ahogy ezt a Messengerben már jó ideje meglépték. A chatszerű hozzászólás-megjelenítéstől egyébként is azt várja Zuckerberg csapata, hogy ösztönzőleg hat a párbeszédbe történő bekapcsolódásra. A változásokat az Instagram alkalmazáson is végigviszik, a designváltás várhatóan néhány héten belül globálisan megtörténik.

Azóta történt

Előzmények