Magyar adminokat is vár a Facebook európai csúcstalálkozójára

Csoport- és oldaladminisztrátorokat hívnak a Facebook első európai Communities Summit rendezvényére.

A vállalat bejelentette, hogy első alkalommal rendezik meg Európában a Facebook Communities Summit (FCS) elnevezésű csúcstalálkozóját 2018. február 8-9-én, Londonban. Az eseményen a közösségi oldalon működő csoportok, oldalak és események adminisztrátorai vehetnek részt a régióból egy kiválasztási folyamatot követően.

Mint a felhívásban leírják, a közösségi oldalon roppant népszerűek a csoportok, hiszen roppant könnyű egy ilyen közösségnek helyet adó felületet létrehozni, így a Facebook-felhasználók jelentős része menedzsel ilyen oldalakat adminisztrátorként. Számukra, a csoportok, oldalak adminisztrátorai és eseményszervezők számára rendezi meg a Facebook Communities Summitot, amelyen Facebook-közösségvezetők gyűlnek össze szerte Európából. A rendezvény célja a Facebook-közösségek megismerése és a csoportadminisztrátorok, eseményszervezők és oldaladminisztrátorok munkájának elismerése, akik sokat tesznek Facebook-közösségük építéséért.

A rendezvényen részt vevő közösségvezetőknek lehetőségük lesz arra, hogy elbeszélgessenek a többi adminisztrátorral és eseményszervezővel a közösségvezetőknek szervezett készségfejlesztő, eszközbemutató és tanácsadással egybekötött foglalkozásokon és panelbeszélgetéseken.

Az FCS Europe-on a közösségvezető a Facebook vezetőinek beszámolóit is meghallgathatják majd készülő termékekről, amelyekkel a biztonságos és támogató közösségeket kívánja segíteni a vállalat. A résztvevők elmondhatják véleményüket a Facebook csapatának arról is, hogy miként tehetők felhasználóbarátabbá az közösségek kezelése során használt eszközök. Idén a Facebook már rendezett egy FCS-t Chicagóban, és a vállalat az ott összegyűlt adminisztrátorok visszajelzései alapján már be is vezetett néhány, a csoportok működésével kapcsolatos újítást.

A magyar Facebook-adminisztrátorok ezen a linken tölthetik ki és adhatják le jelentkezési lapjaikat a Facebook Communities Summitra 2017. december 1-ig. A csúcstalálkozóval kapcsolatos részleteket a soron következő hónapok folyamán hozza nyilvánosságra a Facebook.

Azóta történt

Előzmények